19.7 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

“Προς Εκκλησιασμόν” με τον Μητροπολίτη Πισιδίας κ. Ιώβ (Βίντεο)

Η ενορία του Ι. Ναού Αγίου Γεωργίου Νέου Ψυχικού παρουσιάζει την διαδικτυακή εκπομπή «Προς Εκκλησιασμόν», όπου φιλοξενούνται εργάτες του πνεύματος και της τέχνης. 

Στην 79η εκπομπή προσκεκλημένος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πισιδίας κ. Ιώβ. 

Επιμελείται και παρουσιάζει ο Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος. 

Κάμερα, τεχνική επεξεργασία: Κατερίνα Δ. Λεονάρδου. 

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Πισιδίας κ. Ιώβ γεννήθηκε στο Μόντρεαλ του Καναδά στις 31 Ιανουαρίου 1974. Διάκονος χειροτονήθηκε το 1996 και Πρεσβύτερος το 2003. Διηκόνησε στην Εξαρχία Ορθοδόξων Ρωσικών Παροικιών Δυτικής Ευρώπης και διετέλεσε Αρχιερατικός Επίτροπος των Ενοριών της Εξαρχίας στην Ισπανία (2003-2004). Επίσης, υπηρέτησε ως Καθηγητής της Εκκλησιαστικής Ιστορίας και της Λειτουργικής καθώς και Πρύτανης του Θεολογικού Ινστιτούτου Αγίου Σεργίου Παρισίων (2005-2007). Στις 30 Νοεμβρίου 2013 στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην Κωνσταντινούπολη χειροτονήθηκε τιτουλάριος Αρχιεπίσκοπος Τελμησσού και το 2015 διορίστηκε Μόνιμος Αντιπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών. Στις 22 Ιουλίου 2022 εξελέγη Μητροπολίτης Πισιδίας. 

Είναι αντιπρόεδρος της Θεολογικής Επιτροπής “Πίστη και Τάξη” στο Π.Σ.Ε. και Συμπρόεδρος της Μικτής Επιτροπής Θεολογικού Διαλόγου μεταξύ Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών. 

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ