23.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ο Βελγίου Αθηναγόρας στην Ενορία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Ουτρέχτη

Στην πανηγυρίζουσα Ενορία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Ουτρέχτη (Ολλανδία) τέλεσε την Θεία Λειτουργία, τη Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας συλλειτουργών με διαφόρους κληρικούς της Ολλανδίας.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της εορτής και τόνισε τη σημασία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου για τη σωτηρία των ανθρώπων και τη διακριτή παρουσία του Θεού στην ιστορία του του ανθρώπου μέσα από τις ενέργειες και τα θαύματά Του.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε η Δοξολογία για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, την οποία τίμησαν με την παρουσία τους η Πρέσβης της Ελλάδος στην Ολλανδία Εξοχωτάτη κα Αικατερίνα Γκίνη και ο Ναυτιλιακός Ακόλουθος της Ελλάδος στο Rotterdam Πλοίαρχος Λ.Σ, Ευθύμιος Δουβής με τη σύζυγό του η οποία είχε και την ονομαστική της εορτή.

Η Πρέσβης της Ελλάδος ανέγνωσε το μήνυμα της Προέδρου της Δημοκρατίας μετά την Δοξολογία επί τη εθνική εορτή, τονίζοντας τη μεγάλη σημασία της παρουσίας των Ελλήνων του εξωτερικού, οι οποίοι εάν και βρίσκονται μακριά από την πατρίδα τους, συνεχίζουν να διατηρούν τις παραδόσεις και τις αξίες του ελληνικού πολιτισμού στις χώρες τις οποίες διαμένουν. 

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος αντιφωνώντας ευχαρίστησε την πρέσβη και τους εκπροσώπους του Λιμενικού για την παρουσία τους στη Θεία Λειτουργία και στη Δοξολογία, καθώς και τους κληρικούς και τους ιεροψάλτες που τίμησαν την πανηγύρι της ενορίας. Ιδιαιτέρως ευχαρίστησε τον Ιερατικώς Προϊστάμενο της ενορίας Πρεσβύτερο Αλέξανδρο Πιτσικάκη για το ποιμαντικό έργο το οποίο επιτελεί και το πολυπληθές εκκλησίασμα για την παρουσία του.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ