22.5 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Η δεύτερη ημέρα των εργασιών της Παγκόσμιας Συνέλευσης των Ηνωμένων Βιβλικών Εταιρειών

Φως Φαναρίου

Συνεχίζονται οι εργασίες της Παγκόσμιας Συνέλευσης των Ηνωμένων Βιβλικών Εταιρειών.

Η Συνέλευση λαμβάνει χώρα στην Ολλανδία και συγκεκριμένα στην κωμόπολη Egmond aan Zee κοντά στο Άμστερνταμ μεταξύ 13 και 17 Οκτωβρίου 2023, με θέμα “Ο Λόγος του Θεού: Καταλλαγή με τον κόσμο”. Στη διεθνή αυτή συνάντηση συμμετέχουν περίπου 400 σύνεδροι, εκπρόσωποι των Ορθοδόξων Εκκλησιών και άλλων χριστιανικών δογμάτων.

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εκπροσωπεί ο Σεβ. Μητροπολίτης Σηλυβρίας κ. Μάξιμος, Συμπρόεδρος της Μονίμου Επιτροπής επί του Διαλόγου με τις Ηνωμένες Βιβλικές Εταιρείες. 

Το πρωΐ του Σαββάτου, 14 Οκτωβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε διαχριστιανική προσευχή, στο τέλος της οποίας ο Μητροπολίτης Σηλυβρίας Μάξιμος διαβίβασε προς τους συνέδρους τις πατρικές ευχές του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου  κ.κ. Βαρθολομαίου και μίλησε για το πώς η Ορθόδοξη Εκκλησία κατανοεί τη Βίβλο και το σωτηριώδες μήνυμα του Ευαγγελίου. 

Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, για τη σχέση των Εκκλησιών με τη Βίβλο, την οποία συντόνισε ο Γενικός Γραμματέας του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών Αιδεσιμ. κ. Jerry Pillay. 

Τέλος, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Ορθοδόξων μελών της Συνελεύσεως με τον Αιδεσιμ. κ. Dirk Gevers, Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Βιβλικών Εταιρειών. 

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ