22.6 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Βασιλομήτορα της Ισπανίας Σοφία

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος επισκέπτεται επισήμως τη Μαδρίτη από χθες 14 έως τις 18 Οκτωβρίου 2023, με αφορμή την συμπλήρωση 20 ετών από την ίδρυση της Μητροπόλεως Ισπανίας και Πορτογαλίας (2003-2023) και 50 ετών από τα εγκαίνια του Καθεδρικού Ναού των Αγίων Ανδρέου και Δημητρίου (1973-2023).

Είναι η πρώτη φορά που ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισκέπτεται την Μητρόπολη Ισπανίας και Πορτογαλίας, μετά από πρόσκληση του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Βησσαρίωνος. Η Πατριαρχική επίσκεψη χαρακτηρίζεται ιστορική και από τα Ισπανικά Μέσα Ενημέρωσης.

Χθες, Σάββατο 14 Οκτωβρίου, ο Πατριάρχης συναντήθηκε με την ελληνικής καταγωγής Βασιλομήτορα της Ισπανίας Σοφία. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, την Δευτέρα 16 Οκτωβρίου ο Πατριάρχης θα συναντηθεί με τον Βασιλέα της Ισπανίας Φίλιππο ΣΤ’.

Την Πατριαρχική Συνοδεία αποτελούν οι Σεβ. Μητροπολίτες Λήμνου κ. Ιερόθεος και Γαλλίας κ. Δημήτριος, ο Μέγας Εκκλησιάρχης κ. Αέτιος, Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου και ο Πατριαρχικός Διάκονος κ. Επιφάνιος.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ