21.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ακροάσεις – Εκπροσωπήσεις του Πατριάρχου (27-28 Απριλίου 2023)

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ
Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης δέχθηκε σε ακρόαση:

Τον Σεβ. Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα, με πολυμελή όμιλο στελεχών της εταιρείας ανακύκλωσης ΑΝ.Α.ΚΕ.Μ Α.Ε., από την Θεσσαλονίκη.
Τον Θεοφιλ. Επίσκοπο Δορυλαίου κ. Δαμασκηνό, Ηγούμενο της Ι. Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίας Τριάδος Τζαγκαρόλων Χανίων, με Μοναχούς της Αδελφότητός του, τον Ελλογιμ. κ. Γεώργιο Ανδρουτσόπουλο, Καθηγητή Εκκλησιαστικού Δικαίου της Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ, και την Ευγεν. κυρία Αγγελική Μπακιρτζή, Επιχειρηματία, από την Αθήνα.
Τον Θεοφιλ. Επίσκοπο Κομάνων κ. Μιχαήλ, Έξαρχο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Κίεβο.
Τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη κ. Νεκτάριο Μουλατσιώτη, Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως Φωκίδος και Ηγούμενο του Ι. Ησυχαστηρίου Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ, στο Τρίκορφο Δωρίδος, με μέλη της περί αυτόν αδελφότητος και πολυμελή όμιλο πιστών.
Τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη κ. Νεόφυτο Σαχλά, Εφημέριο του Ι. Ναού Υπαπαντής του Χριστού, της Τ.Κ. Αμφείας Μεσσηνίας, με πολυμελή όμιλο πιστών.
Τον Οσιολ. Ιερομόναχο Μεθόδιο Βολόστσενκο, Ι. Προΐστάμενο της Ουκρανοφώνου Κοινότητος της Πόλεως, με μέλη αυτής, και τον Εντιμ. Γενικό Πρόξενο της Ουκρανίας στην Πόλη κ. Roman Nedilskyi, με στελέχη του Γεν. Προξενείου, με την ευκαιρία του Πάσχα.
Τον Οσιωτ. Μοναχό Αβραάμ Λαυριώτη, εκ της Ι. Μονής Μεγίστης Λαύρας Αγίου Όρους, με τους Εντιμ. κυρίους Δημήτριο Ζημιανίτη, Ευρωπαίο Εισαγγελέα, από το Λουξεμβούργο, Μάριο Σπανάκη, Δικηγόρο, από την Αθήνα, και Σπυρίδωνα Χριστοφορίδη, ελ. Επαγγελματία, από την Θήρα.
Τον Πανοσιολ. κ. François Yakan, κληρικό της Χαλδαιο-Καθολικής Εκκλησίας στην Τουρκία, ιδρυτή και προϊστάμενο του Οργανισμού KADER για τους πρόσφυγες.
Την Ελλογιμ. κ. Μαρία Χαραλαμπίδου, Φιλόλογο και Υπεύθυνη της Γυναικείας Χορωδίας «Αγία Κασσιανή η Υμνογράφος» της Ι. Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, με τις συνεργάτιδές της Ευγεν. κυρίες Χριστίνα Κεναμέα και Σαββούλα Φιρινίδου, Εκπαιδευτικούς, από την Θεσσαλονίκη.
Τον Ελλογιμ. Δρ. Nawaf Salameh, Επιχειρηματία, με τους Εντιμ. κυρίους Νικόλαο Kass, Άρη Γκόγκο και Selçuk Şenkaya, από το Βουκουρέστι.
Τις Ευγεν. κυρίες Μαρίνα Μπέση, Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ηπείρου, από τα Ιωάννινα, Συλβάνα Κούρτη, Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, από την Ηγουμενίτσα, και τους Εντιμ. κυρίους Ιωάννη Κρομμύδα και Κωνσταντίνο Ζιάγκο, Εκπαιδευτικούς, από τα Ιωάννινα και την Παραμυθιά αντιστοίχως.
Τον Εντιμ. κ. Γρηγόριο Κόντο, ερευνητή, από την Αθήνα.
Την Ευγεν. κ. Άννα Ζουμπουλιάδου-Χαγιάτ, και τον υιό της Εντιμ. κ. Χριστόφορο Χαγιάτ, με τη σύζυγό του Ευγεν. κ. Αικατερίνα και το τέκνο τους, εν όψει της βαπτίσεώς του, από την Πόλη.
Τον Εντιμ. κ. Başaran Ulusoy, ιδρυτή του Τουριστικού Γραφείου Türhol και πρώην Πρόεδρο της TÜRSAB, από την Πόλη.
Τον Εντιμ. κ. Robert Wells, με την σύζυγό του Ευγεν. κ. Ann-Elizabeth Todd Wells, από το Seattle των Η.Π.Α.
Εκπροσωπήσεις
Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης εκπροσωπήθηκε:
Από τον Σεβ. Μητροπολίτη Βρυούλων κ. Παντελεήμονα, στην εξόδιο Ακολουθία του αειμνήστου Γεωργίου Κυρμελή, Άρχοντος Πρωτοψάλτου της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως, η οποία τελέστηκε από τον Ι. Καθεδρικό Ναό Τιμίου Προδρόμου Νεαπόλεως, την Παρασκευή, 28 Απριλίου 2023.

Από τον Σεβ. Μητροπολίτη Καστορίας κ. Καλλίνικο, στην εξόδιο Ακολουθία του αειμνήστου Πέτρου Βολιώτη, κατά σάρκα πατρός του Σεβ. Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών, η οποία τελέστηκε από τον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Καστοριάς, την Παρασκευή, 28 Απριλίου 2023.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ