21.5 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Ο Γέρων Χαλκηδόνος Εμμανουήλ στον Άγιο Γεώργιο Τσενγκέλκιοΐ

Στον γραφικό Χρυσοκέραμο (σημερινό Τσενγκέλκιοΐ), ο οποίος λικνίζεται στα γαλήνια νερά του Βοσπόρου χοροστάτησε κατά τον όρθρο και την Θεία Λειτουργία σήμερα, Κυριακή του Τελώνου και Φαρισαίου (25-2-2024), ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανούηλ στην πάλαι ποτέ ακμάζουσα ενορία του Αγίου Γεωργίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι εκκλησιάστηκαν πολλοί πιστοί από την Πόλη και την ευρύτερη περιοχή.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος, αφού εξέφρασε την χαρά του για την μεγάλη συμμετοχή των πιστών, αλλά ιδιαίτερα για παρουσία των παιδιών, τα οποία αποτελούν την εγγύηση του μέλλοντος, ομίλησε καταλλήλως αναλύοντας την σημερινή Ευαγγελική Περικοπή, καθώς και την σημασία της ευλογημένης περιόδου η οποία ξεκινά από σήμερα και ολοκληρώνεται την Μεγάλη Εβδομάδα,τονίζοντας την μεγάλη αξία της ταπείνωσης, την οποία μας υποδεικνύει ο Κύριος μέσα στο Ευαγγέλιο.

Αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τα φιλόξενα Μέλη της Επιτροπής, διένειμε το αντίδωρο ευχόμενος στον καθένα ξεχωριστά καλή δύναμη στον πνευματικό τους αγώνα.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ