23.8 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Ακροάσεις και εκπροσωπήσεις του Πατριάρχου (25 Φεβρουαρίου 2024)

Ακροάσεις (25 Φεβρουαρίου 2024)

Η Α.Θ. Παναγιότης, o Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος δέχθηκε σε ακρόαση:

Τον Σεβ. Μητροπολίτη Περιστερίου κ. Γρηγόριο και τον Εντιμ. Δήμαρχο Περιστερίου κ. Ανδρέα Παχατουρίδη, μαζί με συνεργάτες του, οι οποίοι του απηύθυναν επίσημη πρόσκληση να επισκεφθεί, τον ερχόμενο Απρίλιο, την πόλη τους, με την ευκαιρία του ιωβηλαίου των 50 ετών από την ίδρυση της Ι. Μητροπόλεως και των 90 ετών από την ίδρυση του Δήμου.

Τον Ελλογιμ. Καθηγητή κ. Γεράσιμο Σιάσο, Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, μαζί με τον Σεβ. Μητροπολίτη Περιστεριού ως Καθηγητή και τους Ελλογιμ. κυρίους Χρήστο Καραγιάννη, Αντιπρύτανη, Εμμανουήλ Καραγεωργούδη, Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής Αθηνών, και Σταύρο Γιαγκάζογλου, Αναπλ. Καθηγητή στο Τμήμα Θεολογίας της ίδιας Σχολής, οι οποίοι του απηύθυναν επίσημη πρόσκληση να παραστεί και να μιλήσει στο Διεθνές Συνέδριο “Η Ορθόδοξη Θεολογία στον 21ο αιώνα. Προκλήσεις και προοπτικές”, που διοργανώνει η Θεολογική Σχολή τον ερχόμενο Νοέμβριο στην Αθήνα. 

Ακροάσεις (24 Φεβρουαρίου 2024)

Η Α.Θ. Παναγιότης, o Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος δέχθηκε σε ακρόαση:

Τον Σεβ. Μητροπολίτη Γέροντα Πριγκηποννήσων κ. Δημήτριο, με τα μέλη των Εφοροεπιτροπών της εκκλησιαστικής επαρχίας του. 

Τον Ελλογιμ. κ. Θεόδωρο Παπαθεοδώρου, Πανεπιστημιακό Καθηγητή, πρώην  Βουλευτή και διατελέσαντα Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδος, με την θυγατέρα του Μαρία-Φραντζέσκα, από την Αθήνα.  

Καθηγητές και μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ρόδου

Παράγοντες και μέλη της Ενώσεως Φίλων Α.Ε.Κ.

Φωτό: Νίκος Παπαχρήστου

Ακροάσεις (22-23 Φεβρουαρίου 2024)

Η Α.Θ. Παναγιότης, o Πατριάρχης δέχθηκε σε ακρόαση:

Τον Σεβ. Μητροπολίτη Νικόζι και Τσχινβάλι κ. Ησαΐα, από την Εκκλησία της Γεωργίας.

Τον Αντιστράτηγο ε.α. Κωνσταντίνο Γώγο, Επιτιμ. Πρόεδρο του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου, από την Αθήνα.

Τον Εντιμ. κ. Ercan Akpolat, Υποψήφιο Δήμαρχο Δήμου Adalar (Πριγκηποννήσων), του κόμματος CHP, με συνεργάτες του.

Εκπροσωπήσεις

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης εκπροσωπήθηκε:

Από τον Σεβ. Μητροπολίτη Λαοδικείας κ. Θεοδώρητο, Διευθυντή του Γραφείου  Εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα:

α) στην εξόδιο Ακολουθία της αειμνήστου Αναστασίας Διαμαντή Πατέρα, μητέρας του εφοπλιστή Νικολάου Πατέρα, που τελέστηκε από τον Κοιμητηριακό Ι. Ναό Αγίου Βασιλείου Βουλιαγμένης, το Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου 2024, και 

β) στην εκδήλωση για την κοπή της Αγιοβασιλόπιττας της Αδελφότητος Οφφικιαλίων της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας  “Παναγία η Παμμακάριστος”, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, την Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2024.

Από τον Θεοφιλ. Επίσκοπο Ξανθουπόλεως κ. Παΐσιο, σε εκδήλωση της Ομοσπονδίας των Αλεβιτικών Ιδρυμάτων, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο της Όπερας ΑΚΜ, στο Ταξίμ, την Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου 2024.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ