18 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Το φυλακτήριο των Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων στην Εικόνα της Υπαπαντής

ΤΟ ΦΥΛΑΚΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΩΝ  ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΡΕΘΥΜΝΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ  ΩΣ ΓΗΘΟΣΥΝΟΝ  ΑΦΙΕΡΩΜΑ  ΣΤHN ΙΕΡΑ  ΕΙΚΟΝΑ ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ  ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Με πολύ ευλάβεια το φυλακτήριο των Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων των Βλατάδων, το οποίο ο ιστορικός σύλλογος Ρεθυμνίων Αττικής έφτιαξε φέτος προς τιμήν της επετείου των 200 ετών από το θαυμαστό μαρτύριο Τους, εναποτέθηκε αφιερωματικώς ως γηθόσυνον σέβασμα στην Ιερά θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Υπαπαντής, το ιερότερο θησαύρισμα των Καλαματιανών, από τον Γεώργιο Βλατάκη πρόεδρο του ιστορικού Συλλόγου Ρεθυμνίων Αττικής «ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ», την κυριώνυμη ημέρα της εορτής Της.

Ως επίσημος προσκεκλημένος ο κ. Γεώργιος Βλατάκης από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, με τον οποίο συνδέεται από ετών, παρέστη την 01η και 2α Φεβρουαρίου 2024 με την σύζυγο του Χρυσάνθη στον εορτασμό. 

Τιμώμενο πρόσωπο ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος, ο οποίος προέστη του πανηγυρικού εορτασμού.

Ο Μακαριώτατος με το φυλακτήριο των Αγίων ανα χείρας

Επ’ ευκαιρία της λαμπράς αυτής πανηγύρεως, ο πρόεδρος κ. Βλατάκης προσέφερε στα χέρια του Μακαριοτάτου Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου το φυλακτήριο των Αγίων, καθώς και μια επιστολή προσκλήσεως για να παραστεί τιμητικώς στις εκδηλώσεις που πρόκειται να γίνουν στην Αθήνα κατά την έλευση των τιμίων καρών, ύστερα από το αίτημα που έχει υποβάλει στον Σεβ. Μητρ.  Ρεθύμνης κ. Πρόδρομο και έχει γίνει προφρόνως αποδεκτό.

Ο Μακαριώτατος, ο οποίος τον συνδέει μακρά φιλία με τον κ. Βλατάκη από την περίοδο που ήταν ιερέας στο Σπήλι, ένδακρυς το πήρε στα χέρια του, το ασπάστηκε και ευχαρίστησε τον πρόεδρο γι’ αυτές τις πρωτοβουλίες του.

Παράλληλα, ο κ. Βλατάκης προσέφερε το άνω φυλακτήριο σε όλους τους Αγίους Αρχιερείς, οι οποίοι με πολύ σεβασμό το δέχθηκαν, ενώ με δέος άκουσαν τις προετοιμασίες των εκδηλώσεων του συλλόγου προς τιμή των Αγίων, δείχνοντας έκπληξη για όσα προσφέρει ο σύλλογος.

Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον έδειξε, μετ’ ικανοποιήσεως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σπάρτης κ. Ευστάθιος, ο οποίος προσκάλεσε τον πρόεδρο με τα μέλη του συλλόγου να πραγματοποιήσουν θεία λειτουργία με την ευλογητή παρουσία του Σεβ. Μητρ. Ρεθύμνης κου Προδρόμου, στην εκκλησία που υπάρχει στην Σπάρτη προς τιμήν των Αγίων. Ο πρόεδρος θύμισε στο Σεβασμιώτατο Σπάρτης ότι ο σύλλογος των Ρεθυμνίων εκείνη την εποχή είχε συμβάλει προσφέροντας ένα μεγάλο χρηματικό ποσό για την οικοδόμηση αυτού του ναού, ύστερα από μεγαλειώδη εκδήλωση που είχε πραγματοποιήσει γι’ αυτό το σκοπό στο πολυτελές ξενοδοχείο King George  στο Σύνταγμα, ενώ στα εγκαίνια επί μακαριστού Ανθίμου συμμετείχε πλήθος απόδημων Ρεθεμνιωτών.

Επίσης ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν και οι Αρχιερείς Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός και Μεγάρων κ. Κωνσταντίνος, λόγω της κρητικής καταγωγής τους.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ