17.6 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ακροάσεις – Εκπροσωπήσεις του Πατριάρχου (15-24 Δεκεμβρίου 2023)

Ακροάσεις (24 Δεκεμβρίου)

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος δέχθηκε σε ακρόαση:

Τον Σεβ. Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέα.

Τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη κ. Εφραίμ, Ηγούμενο της Ι.Μ. Βατοπαιδίου Αγίου Όρους, με μέλη της περί αυτόν Αδελφότητος.

Ακροάσεις (21 Δεκεμβρίου)

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Πατριάρχης δέχθηκε σε ακρόαση:

Τον Σεβ. Μητροπολίτη Εδέσσης και Πέλλης κ. Ιωήλ, με τον Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμ. κ. Στέφανο Δέβρελη, άλλους κληρικούς της επαρχίας του και λαϊκούς συνεργάτες του.

Τον Θεοφιλ. Επίσκοπο κ. Awraham Youkhanis, Ιεράρχη της Ασσυριακής Εκκλησίας,  από το Λονδίνο.

Εκπροσωπήσεις

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Πατριάρχης εκπροσωπήθηκε:

Από τον Σεβ. Μητροπολίτη Σπάρτης κ. Ευστάθιο στην εξόδιο Ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κυρού Αλεξάνδρου, από τον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως, την Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2023. 

Από τον Σεβ. Μητροπολίτη Λαοδικείας κ. Θεοδώρητο, στο δείπνο που παρέθεσε η Διεύθυνση του Ζωγραφείου Λυκείου, την Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2023, στην Αθήνα, αμέσως μετά την απονομή βραβείου της Ακαδημίας Αθηνών προς το ιστορικό ομογενειακό εκπαιδευτήριο της Πόλεως, με την ευκαιρία συμπληρώσεως 130 ετών λειτουργίας του και για τη συνεχή προσφορά του στην παιδεία και τον πολιτισμό.

Από τον Πανοσιολ. Πρωτοσυγκελλεύοντα κ. Γρηγόριο, στην Χριστουγεννιάτικη εορτή του Δημιουργικού Εργαστηρίου της Μεγαλωνύμου Κοινότητος Σταυροδρομίου, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2023.

Από τον Πανοσιολ. Μ. Κατηχητή κ. Χρύσανθο, στην Χριστουγεννιάτικη εορταγορά της εκκλησιαστικής Κοινότητας Νεοχωρίου Βοσπόρου, την Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου 2023.

Από τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη κ. Ιάκωβο Ανδριόπουλο, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στο Χριστουγεννιάτικο Φιλανθρωπικό Δείπνο της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας που παρατέθηκε στο Μέγαρο της ΛΑΕΔ, στην Αθήνα, την Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου.

Για τον εορτασμό των 50 ετών αρχιερωσύνης της Α.Θ. Παναγιότητος του Πατριάρχου, μεταξύ πολλών άλλων, προσήλθε, και ο Σεβ. Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου κ. Κύριλλος με όλους τους κληρικούς της Επαρχίας του, οι οποίοι υπέβαλαν τα σέβη και τα συγχαρητήριά τους στο σεπτό Προκαθήμενο, μαζί με την υπερηφάνεια και την ευγνωμοσύνη τους προς τον διακεκριμένο γόνο της Ίμβρου.

Φωτό: Νίκος Παπαχρήστου

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ