16.1 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Διεθνές Επιστημονικό Συμπόσιο: “Κωνσταντινούπολη και Mtskheta Γεωργίας”

Φως Φαναρίου

Διεθνές Επιστημονικό Συμπόσιο, με θέμα: ”Κωνσταντινούπολη και Mtskheta Γεωργίας – Εκκλησιαστικές και Πολιτιστικές Σχέσεις”, πραγματοποιείται από σήμερα, Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023, το απόγευμα, μέχρι την Κυριακή 8 Οκτωβρίου, στην Κωνσταντινούπολη.

Το Συμπόδιο τελεί υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου και διοργανώνεται από την Γεωργιανή Ενορία της Πόλης, που εδρεύει στον Άγιο Γεώργιο Πύλης Αδριανουπόλεως.

Η πρωτοβουλία για την διεξαγωγή του Συμποσίου αποσκοπεί στην ανασκόπηση των εκκλησιαστικών και πολιτιστικών σχέσεων μεταξύ Κωνσταντινούπολης και Μτσχέτα με τη συνδρομή και συμμετοχή ερευνητών, ιστορικών, θεολόγων, φιλολόγων, φιλοσόφων και επιστημόνων της τέχνης.

Την έναρξη του Συμποσίου θα κηρύξει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, παρουσία μελών της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Οι συνεδριάσεις του Συμποσίου θα πραγματοποιηθούν στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης και το Συμπόσιο θα ολοκληρωθεί με Θεία Λειτουργία την Κυριακή, 8 Οκτωβρίου, στον Ι. Ναό Αγίου Γεωργίου Πύλης Αδριανουπόλεως (Εντιρνεκάπι).

Παραθέτουμε το αναλυτικό πρόγραμμα του Συμποσίου.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ