24.8 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Αθήνα για το Επιστημονικό Συνέδριο του περιοδικού ΘΕΟΛΟΓΙΑ

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος οργανώνει Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο επί τη συμπληρώσει εκατό ετών (1923-2023) από της ιδρύσεως και πρώτης κυκλοφορίας του επιστημονικού περιοδικού της υπό τον τίτλο «ΘΕΟΛΟΓΙΑ». Οι εργασίες του συνεδρίου θα διεξαχθούν από την 11η έως την 14η Οκτωβρίου 2023 στην Αθήνα, με κεντρικό θέμα: «Η ορθόδοξη Θεολογία εν πορεία στην “άυλη πραγματικότητα” της ύστερης νεωτερικότητας».

Επίσημη πρόσκληση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος να κηρύξει την έναρξη
και να παραστεί στο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο επέδωσε στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, κατά την διάρκεια της επισκέψεως του Παναγιωτάτου στην Αθήνα, κατά το τριήμερο 19 έως 21 Μαΐου 2023.

Η Α.Θ.Π. ο Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως, Νέας Ρώμης και Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, θα έλθει στην Αθήνα και θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου, συνοδευόμενος υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Γέροντος Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, του Σεβ. Μητροπολίτου Λαοδικείας κ. Θεοδωρήτου, του Πανοσιολ. Μ. Εκκλησιάρχου κ. Αετίου, Διευθυντού του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου, του Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβυτέρου του Οικουμενικού Θρόνου κ. Ελευθερίου Χρυσοχόου, του Ιερολογ. Πατριαρχικού Διακόνου κ. Επιφανίου Kamianovych και συνεργατών αυτού εκ των Γραμματέων του Πατριαρχείου.

Θα παραστούν και άλλοι προκαθήμενοι και εκπρόσωποι Ορθοδόξων Εκκλησιών. Παραθέτουμε στη συνέχεια το αναλυτικό πρόγραμμα του Συνεδρίου.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ