20 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Η ετήσια πανήγυρις της Κοινότητος Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μπεσίκτας

ΚΟΙΝΟΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, το Δεκαπενταύγουστο γιορτάστηκε πανηγυρικά στον Ιερό μας Ναό.

Όπως είχε ανακοινωθεί, το απόγευμα της Δευτέρας της 14ης Αυγούστου τελέστηκε ο Μέγας Εσπερινός της Κοίμησης της Υπεραγίας Θεοτόκου, με αρτοκλασία, και το πρωί της κυριώνυμης ημέρας της γιορτής τελέστηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία της μεγάλης αυτής Θεομητορικής γιορτής. Και τις δύο ημέρες υπήρχε ικανό ποίμνιο αλλά και συμμετοχή τοπικών επισήμων.

Μεταξύ αυτών ήταν οι κ.κ. Αλί Ριζά, Αντιδήμαρχος του Δήμου Μπεσίκτας, Μεχμέτ Ασλάν, Πρόεδρος του τοπικού Ιδρύματος των Αλεβιτών, ο διευθυντής της Δημοτικής Αστυνομίας και φυσικά παράγοντες της Ομογένειας και πολλοί ομογενείς. Εκκλησιάστηκε επίσης πολυπληθής ομάδα επισκεπτών από τις ΗΠΑ.

Μετά τη λειτουργία, στην κοινοτική αίθουσα πραγματοποιήθηκε πλούσια δεξίωση κατά την οποία ο Πρόεδρος της Εφορείας, κ. Ντίνος Μπελαλίδης, πλαισιωμένος από μέλη της Εκκλησιαστικής Επιτροπής απηύθυνε σε όλους χαιρετισμό και με την ευκαιρία της μεγάλης για τον Χριστιανισμό γιορτής της Παναγίας ευχήθηκε σε όλους υγεία και ευημερία.

Οι πάντες αναχωρώντας ευχαρίστησαν και συγχάρηκαν τον Πρόεδρο και την οικεία επιτροπή για την άριστη κατάσταση που βρίσκεται ο Ιερός Ναός και γενικότερα το ίδρυμα.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ