27.2 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτου Γερμανίας Αυγουστίνου

Την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023 ανήμερα του Αγίου Αυγουστίνου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γερμανίας εόρτασε τα ονομαστήριά του στο Μητροπολιτικό Κέντρο της Βόνης.

Το πρωί τελέσθηκε Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του εορτάζοντος Μητροπολίτου. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας μίλησε για τον εορταζόμενο Άγιο Αυγουστίνο, αναφέρθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Γερμανίας και με απλά λόγια εξήγησε στον κόσμο γιατί ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος υφίσταται άδικο πόλεμο εξαιτίας της παραχώρησης Αυτοκεφαλίας στην Εκκλησία της Ουκρανίας και τόνισε για άλλη μια φορά την σπουδαιότητα και την ευλογία που έχουμε με το να είναι ο συγκεκριμένος Οικουμενικός Πατριάρχης στο τιμόνι της Ορθοδοξίας.

Μετά την Θεία Λειτουργία ακολούθησε κέρασμα σε όλο τον κόσμο. Άνθρωποι όλων των ηλικιών από όλη τη Γερμανία και όχι μόνο πέρασαν κατά την διάρκεια της ημέρας για να ευχηθούν στον εορτάζοντα. Ο καιρός ευνόησε την παραμονή όλων στον αύλειο χώρο της Μητροπόλεως και η μια παρέα διαδεχόταν την άλλη, ενώ ο Μητροπολίτης ευδιάθετος και χαρούμενος πέρναγε από παρέα σε παρέα για να ανταλλάξει με όλους δυο λόγια και να προσφέρει ο ίδιος διάφορα κεράσματα. Το απόγευμα με επιμέλεια του πρωτοψάλτη του Μητροπολιτικού Ναού Δρ. Αθανασίου Δεσπότη παρουσιάστηκε μουσικό πρόγραμμα προς τιμή του Μητροπολίτη μας.

Η ατμόσφαιρα εορταστική και χαρούμενη κράτησε μέχρι αργά το βράδυ.  

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ