12.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Οικουμενικός Πατριάρχης: Η Μονή Εσφιγμένου δίδει τον αγώνα τον καλόν

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, χοροστάτησε την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023, το πρωί, κατά παλαιά παράδοση, στο Ιερό Αγίασμα της Παναγίας των Βλαχερνών, στην Ι. Ακολουθία της Γ’ Στάσης των Χαιρετισμών.

Εκκλησιάστηκαν ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης κ. Βαρθολομαίος, Ηγούμενος της κανονικής Ι. Μονής Εσφιγμένου Αγίου Όρους, και ο εκ Βουλγαρίας Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης κ. Νικάνωρ, Ηγούμενος της Ι. Μονής Αγίων Αναργύρων Τσερνογκόρσκι Πέρνικ, με μέλη των περί αυτούς Αδελφοτήτων, οι εν τη Πόλει Γενικοί Πρόξενοι της Ελλάδος Ευγεν. κ. Γεωργία Σουλτανοπούλου, και της Ουκρανίας Εντιμ. κ. Roman Nedilskyi, στελέχη του Ουκρανικού Προξενείου, πολυπληθής όμιλος μαθητών και 15 συνοδών εκπαιδευτικών από τα Μουσικά Σχολεία Καβάλας και Τρικάλων, και από το 6ο Γενικό Λύκειο Καβάλας, και πλήθος άλλων πιστών από την Πόλη και το εξωτερικό.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος ιδιαιτέρως ευχαρίστησε την αντιπροσωπεία της κανονικής και δοκιμαζομένης Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, υπό τον Ηγούμενό της, Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη κ. Βαρθολομαίο, η οποία, όπως επεσήμανε, δίδει «τον αγώνα τον καλόν» υπέρ της υπερασπίσεως των δικαίων της εναντίον των σφετεριστών και καταπατητών της περιουσίας και της ιστορίας της.

«Τέκνα ηγαπημένα, σας καλωσορίζουμε εγκαρδίως εις τον οίκον του πατρός σας, εις τον οποίον ευελπιστούμε ότι θα μπορέσετε να βρείτε αναψυχήν προς πνευματικόν ανεφοδιασμόν, κατά την διάρκειαν της εδώ παραμονής σας, μαζί με τον εκ Βουλγαρίας όμιλον προσκυνητών και φίλων της Μονής σας, υπό την ηγεσίαν του Ηγουμένου της Ι. Μονής Αγίων Αναργύρων Τσερνογκόρσκι Πέρνικ, Οσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου κ. Νικάνορος. Ως ευ παρέστητε!»

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ