test
28.4 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Ο Μητροπολίτης Σηλυβρίας Μάξιμος μίλησε σε εκδήλωση στην Δράμα

Φως Φαναρίου

Σήμερα, Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023 το απόγευμα,  στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Δράμας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα: «Θρησκευτικός τουρισμός – πολιτιστική κληρονομιά. Η συμβολή τους στην ανάπτυξη του τόπου μας».

Η εκδήλωση, η οποία συνδιοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Δράμας, την Ιερά Μητρόπολη Δράμας και τη Θρακική Εστία Δράμας, ήταν αφιερωμένη στην συμπλήρωση 100 ετών από την κοίμηση του Αγίου Νεκταρίου, πολιούχου Σηλυβρίας της Ανατολικής Θράκης, με επίσημο προσκεκλημένο τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σηλυβρίας κ. Μάξιμο, ιεράρχη του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Η εκδήλωση περιλάμβανε χαιρετισμό του Μητροπολίτη Δράμας κ. Δωροθέου, και τις ακόλουθες τοποθετήσεις:

Πασχάλης Δερμετζής, Γεν. Γραμματέας Θρακικής Εστίας Δράμας: «Η Θρακική Εστία Δράμας».

Στέφανος Γεωργιάδης, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας: «Ο Θρησκευτικός τουρισμός στη Δράμα & Δυνατότητες συνεργασίας με την Μητρόπολη Δράμας».

Δημήτριος Τσιανικλίδης, Δρ. Θ- Νομικός: «Σύντομη ιστορική ανασκόπηση της Ιεράς Μητροπόλεως Σηλυβρίας και ο προσφυγικός Ελληνισμός της στη Δράμα και τα περίχωρά της».

Ο Μητροπολίτης Σηλυβρίας κ. Μάξιμος παρουσίασε το βιβλίο που εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Σηλυβρίας, αφιερωμένο στα εκατό χρόνια από την κοίμηση του Αγίου Νεκταρίου. Το βιβλίο, αναφέρεται στη ζωή και το έργο του γόνου της Σηλυβρίας, επισκόπου Πενταπόλεως και περιλαμβάνει μια ενδιαφέρουσα συλλογή κειμένων που είναι αφιερωμένα στον Άγιο του 20ου αιώνα.

Ακολούθησε η βράβευση του Μητροπολίτη κ. Μαξίμου από τους Πρόεδρους του Επιμελητηρίου κ. Στέφανο Γεωργιάδη και της Θρακικής Εστίας Δράμας κ. Φώτιο Μπέγγα, για την πολύτιμη και πολύχρονη εκκλησιαστική του διακονία στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με χορευτικό πρόγραμμα από την Θρακική Εστία Δράμας.

Αύριο, Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σηλυβρίας κ. Μάξιμος θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων Δράμας.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ