24.8 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Ο Πατριάρχης στο 40νθήμερο Μνημόσυνο του μακαριστού Δοσιθέου Ηγουμένου Μονής Τατάρνης

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ

Η Α.Θ. Παναγιότης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, παρέστη συμπροσευχόμενος από το Ιερό Βήμα του Π. Πατριαρχικού Ναού στην Θεία Λειτουργία του Σαββάτου, 11 Φεβρουαρίου 2023, στο τέλος της οποίας τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Ηγουμένου της Ιεράς Σταυροπηγιακής Μονής Παναγίας Τατάρνης Αρχιμανδρίτου Δοσιθέου (Κανέλλου).

Εκκλησιάστηκαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος, Μύρων κ. Χρυσόστομος και Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στέφανος, κληρικοί, πιστοί από την Πόλη και προσκυνητές από το εξωτερικό. 

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Παναγιώτατος μετέβη στο Νοσοκομείο του Βαλουκλή, όπου επισκέφθηκε τους τροφίμους του Γηροκομείου, στους οποίους απηύθυνε λόγους παρηγορίας και ενισχύσεως και τους προσέφερε μικρές ευλογίες. Κατά τη διάρκεια της επισκέψεώς του ενημερώθηκε από τους υπευθύνους και για την πορεία των έργων αποκαταστάσεως του κτηρίου του Γηροκομείου, το οποίο είχε υποστεί σοβαρές ζημιές από την καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε στο ιστορικό αυτό Ίδρυμα της Ομογενείας, τον περασμένο Αύγουστο.

Φωτό:  Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ