22.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η εορτή της Μεταμορφώσεως στο Μετόχι του Παναγίου Τάφου στο Νιχώρι

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ

ΑΓΙΩΤΑΤΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ

Κ Ο Ι Ν Ο Τ Η Σ Ν Ε Ο Χ Ω Ρ Ι Ο Υ

Τό Σάββατο 6 Αυγούστου, τελέσθηκε Θεία Λειτουργία στον Ι. Ναό Αγίου Γεωργίου Νεοχωρίου, Μετόχι του Παναγίου Τάφου, για την εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού, ιερουργήσαντος του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Ανθηδώνος κ. Νεκταρίου, Επιτρόπου του Παναγίου Τάφου στην Πόλη.

Με τον Σεβασμιώτατο κ. Νεκτάριο συλλειτούργησαν ο Αρχιμ.Τιμόθεος Ραϊλάκης-Βρανάς, Ιερ. Προϊστάμενος της γειτονικής Κοινότητος Βαφεοχωρίου, ο Πρωτοπρεσβύτερος Κωνσταντίνος Βαρθολομαίος, Ιερ. Προϊστάμενος Νεοχωρίου και διακόνησε ο Πατριαρχικός Διάκονος Ιερώνυμος Σωτηρέλης. Έψαλαν εμμελέστατα ο τακτικός Ιεροψάλτης της Κοινότητός μας κ. Νίκος Παπαγεωργίου και ο κ. Παναγιώτης Ρακτιβάν.

Πριν από την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. Επίτροπος διάβασε την ευχή για την ευλόγηση των σταφυλιών, που μοιράστηκαν στους πιστούς, μίλησε επίκαιρα στο εκκλησίασμα και διένειμε το αντίδωρο.

Παρατέθηκε πλούσια δεξίωση στους χώρους του Μετοχίου.

Και του χρόνου!

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΙΑΣ

Kudüs’ü Şerif Rum Patrikhanesine Bağlı Aya Yorgi Rum Ortodoks Kilisesinde ‘Metamorfosis Günü’ Üzüm Bayramı münasebetiyle Başepiskopos Nektarios Selalmatzidis’in riyasetinde ve boğaz bölgesi ruhanilerinin katılımı ile kutsal ayin gerçekleşti, geleneğe göre yeni mahsül üzümler kutsandı.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ