21.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο Αχρίδος Στέφανος στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Την Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης επισκέφθηκε επισήμως σήμερα, Σάββατο 11 Ιουνίου 2022, ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος κ. Στέφανος μαζί με Αρχιερείς και άλλους κληρικούς της υπ’ αυτόν άρτι αποκατασταθείσης εκκλησιαστικής δομής, συνοδευόμενος από τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Μύρων κ. Χρυσόστομο και Προύσης κ. Ιωακείμ, καθώς και τον Ιερολ. Πατριαρχικό Διάκονο κ. Ιερώνυμο.

Οι υψηλοί επισκέπτες έγιναν δεκτοί από τον Καθηγούμενο, Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αραβισσού κ. Κασσιανό και την περί αυτόν αδελφότητα. Ο Θεοφιλέστατος προσεφώνησε καταλλήλως τον αγ. Αχρίδος αναφερόμενος στην ιστορία της Θεολογικής Σχολής και ιδίως στους αποφοίτους της που διεποίμαναν κατά το παρελθόν τις επαρχίες της περιοχής αυτής, και αναδεικνύων έτσι τους στενούς πνευματικούς δεσμούς της Σχολής με τις επαρχίες αυτές.

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος αγ. Αχρίδος μετά της τιμίας συνοδείας του ξεναγήθηκε στην βιβλιοθήκη, τις αίθουσες διδασκαλίας και τους λοιπούς χώρους της Σχολής, ενώ άπαντες παρακάθησαν και στην προς τιμήν τους παρατεθείσα τράπεζα.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ