24.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κυριακή των Μυροφόρων στην Αρχιεπισκοπή Θυατείρων

Εορτή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Hackney

Την Κυριακή, 8 Μαΐου 2022, Κυριακή των Μυροφόρων, ανήμερα της Εορτής του Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου, στον ομώνυμο Ι. Ναό της Ενορίας στο Hackney του Ανατολικού Λονδίνου, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κλαυδιουπόλεως κ. Ιάκωβος, συμμετεχόντων του Ιερατ. Προισταμένου Πρωτοπρεσβυτέρου π. Σωτηρίου Χαραλάμπους, και του Αρχιδιακόνου π. Γεωργίου Τσουρού.

Κατ’ εντολή του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Νικήτα, ο Αρχιδιάκονος Γεώργιος κήρυξε τον Θείο Λόγο, αναφερόμενος στο παράδειγμα των γενναίων Μυροφόρων Γυναικών που δεν κάμφθηκαν από τους κινδύνους αλλά με τόλμη και πίστη στον Ερχομό του Λυτρωτή, πορεύτηκαν προς το κενό μνήμα του Χριστού και έγιναν εκείνες οι πρώτες που άκουσαν το χαρμόσυνο μήνυμα της Αναστάσεως.

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας, η κοινότητα παρέθεσε επίσημο γεύμα.

Κυριακή των Μυροφόρων στο Έρντινγκτον

Tο 6ετές ιερό Μνημόσυνο του μακαριστού Επισκόπου Ρεντίνης κυρού Σεραφείμ, κοιμηθέντος Ιεράρχου της Εκκλησίας της Ελλάδος και δεινού ιεροκήρυκος, ετέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος, ο οποίος συνδεόταν πνευματικά μαζί του.
Ο Θεοφιλέστατος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αποστόλου Λουκά  Έρντινγκτον στο ανατολικό Μπέρμιγχαμ, ενώ μετά τη Θεία Λειτουργία μετέβη σε κοιμητήριο της πόλεως για να τελέσει τρισάγια σε κεκοιμημένους ομογενείς.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ