20.2 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Συνεπής στην πρακτική της παραπληροφόρησης ο «Ορθόδοξος Τύπος»

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του φύλλου της 7ης Ιανουαρίου 2022 της εβδομαδιαίας Αθηναϊκής εφημερίδας «Ορθόδοξος Τύπος», υπό τον πηχυαίο τίτλο «ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΙΣ ΤΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΤΥΠΟΥ», ο οποίος φυσικά δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Με τον ανεξήγητα διθυραμβικό αυτόν τίτλο, το εν λόγω έντυπο παραμένει συνεπές στην πάγια πρακτική του, να παραπληροφορεί τους ατυχείς αναγνώστες του. Αυτή τη φορά, αναφορικά με την εξέλιξη της αστικής δίκης που αντιμετωπίζει, εξαιτίας της προσβολής που επέφερε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας και στον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Μακάριο. Επιβεβαιώνει και δι’ αυτού του τρόπου, και δι’ αυτού του δημοσιεύματος, τους λόγους που κατέστησαν επιβεβλημένη την δικαστική προσφυγή των θυμάτων του. Γνωρίζοντας ότι η πρόσφατη απόφαση επί της υποθέσεως αυτής, θίγει αποκλειστικά και μόνο τη συνδρομή ενός τυπικού όρου που προβλέπεται να τηρηθεί στη διαδικασία (και άπτεται της ενημέρωσης των μερών για τη δυνατότητα διαμεσολάβησης πριν τη δίκη), χρησιμοποιεί την επισήμανση αυτή ως «προκριματική δικαίωσή» του, επί της ουσίας της υπόθεσης, που είναι παραπλάνηση και παραποίηση της αποφάσεως του δικαστηρίου. 

Δυστυχώς γι’ αυτόν κι ευτυχώς για το ανυποψίαστο αναγνωστικό κοινό του και για όλους μας, η κρίση του Δικαστηρίου για την επιλήψιμη αρθρογραφία και την παραβατική του δράση, είναι επικείμενη. Και μετά από αυτήν, θα αναμένουμε με ενδιαφέρον την αναγγελία -εκ μέρους του- της οριστικής αυτής απόφασης, με την οποία και μόνο θα εκφραστεί σε πρώτο βαθμό η ελληνική Δικαιοσύνη για τα πεπραγμένα του.

Μέχρι τότε, θα παραμένει υπόλογος για αυτά και θα καταφεύγει στην αλλοίωση της πραγματικότητας και στην κακοποίηση της αλήθειας, χωρίς κανένα δισταγμό, ακόμη και για το περιεχόμενο μιας παρεμπίπτουσας απόφασης του Δικαστηρίου, στην κρίση του οποίου υπόκειται. Κατόπιν τούτων, η δικαστική απόφαση επί της αγωγής μας, αποκτά ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ