16.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ειδήσεις από το Φανάρι (6-9 Ιανουαρίου 2022)

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης τίμησε τη μνήμη του προκατόχου του, Πατριάρχου Βασιλείου Γ’

Την Παρασκευή, 7 Ιανουαρίου 2022, ο Πατριάρχης μετέβη στην Ι. Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή, όπου έψαλε τρισάγιο για την ανάπαυση της ψυχής του εκ των προκατόχων του αοιδίμου Πατριάρχου Βασιλείου Γ’, επί τη διαγενομένη εορτή του Αγίου Βασιλείου, εν συνεχεία δε ευλόγησε και έκοψε τη βασιλόπιτα της Μονής και ευχήθηκε ευλογημένο το νέον έτος στις εκεί διακονούσες αδελφές από το Ησυχαστήριο του Ακριτοχωρίου Σερρών.

H Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος συμπροσευχήθηκε την Κυριακή, 9 Ιανουαρίου 2022, στη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό στο Φανάρι, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ικονίου κ. Θεολήπτου.

Ακροάσεις

(8-9 Ιανουαρίου 2021)

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Πατριάρχης δέχθηκε σε ακρόαση:

• Τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου κ. Ηλία Jinjolava, εφημέριο του Ι. Ναού Αγίου Γεωργίου Πύλης Αδριανουπόλεως, ο οποίος χρησιμοποιείται για τις λατρευτικές ανάγκες της Γεωργιανής παροικίας της Πόλεως. Τον ιερέα συνόδευε αντιπροσωπεία μελών της παροικίας, οι οποίοι υπέβαλαν τα σέβη τους με την ευκαιρία των εορτών του αγίου Δωδεκαημέρου.

• Τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη κ. Μάξιμο Αδαμίδη, τον Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου κ. Εμμανουήλ Σέρβο, και τον Εντιμ. κ. Φώτιο Πουλόπουλο, φοιτητή, από την Αθήνα.

• Τον Πανοσιολ. κ. Luciano Manicardi, Ηγούμενο του Μοναστηριού του Bose, με τα μέλη της Αδελφότητός του, Οσιοτ. Μοναχούς κ.κ. Sabino Chiala και Luigi d’ Ayala Valva, από την Ιταλία.

• Τον Ελλογιμ. κ. Ιωάννη Γιγουρτσή, Μορφωτικό Ακόλουθο στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στην Πόλη, με αφορμή τα πρόσφατα ονομαστήριά του.

• Τους Εντιμ. κ.κ. Ιωάννη Kolcef, Βασίλειο Ekinci, Στέφανο Kucuknil και την Ευγεν. κ. Ελευθερία Καραγιώργη, υπαλλήλους του Πατριαρχείου, οι οποίοι υπέβαλαν τα σέβη τους με την ευκαιρία των πρόσφατων ονομαστηρίων τους.

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος εκπροσωπήθηκε από τον Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Γρηγόριο, Αρχιγραμματέα της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, στην Θεία Λειτουργία που τελέστηκε, στις 6 Ιανουαρίου 2022, στον Αρμενικό Πατριαρχικό Ναό στο Κοντοσκάλι, για τον εορτασμό των Χριστουγέννων και των Θεοφανείων των Αρμενίων.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ