13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Το φετινό Ημερολόγιο της Περιφερείας Υψωμαθείων, Κοντοσκαλίου και Βλάγκας

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η εκκλησιαστική Περιφέρεια Υψωμαθείων, Κοντοσκαλίου και Βλάγκας εξέδωσε το Ημερολόγιο του 2022, το οποίο κάθε φορά καταφέρνει να έχει ένα ιδιαίτερο καλλιτεχνικό ύφος και να παρουσιάζει ένα μικρό δείγμα από τις δραστηριότητες και τα έργα που πραγματοποιούνται σε αυτήν την Περιφέρεια.

Το εφετινό Ημερολόγιο περιέχει σχέδιο-απεικόνιση των Ιερών Ναών Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Υψωμαθείων και Παναγίας Βελιγραδίου, την αποτύπωση της πρόσοψης του βυζαντινού Ναού του Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος στην περιοχή του Βεφά, ψηφιδωτό του Ναού, καθώς και αποτύπωση της πρόσοψης του Ναού των Αγίων Θεοδώρων Βλάγκας. Τα σχέδια έκαναν ο π. Νικόλαος Διονυσιάτης και η αρχιτέκτων Ευγεν. κ. Αλεξάνδρα Κουμπούλη. Ακόμα περιέχει μια σειρά συντηρημένων εικόνων από Ναούς της Περιφέρειας. Οι εργασίες συντήρησης ξεκίνησαν τα τελευταία χρόνια και έχει αποκαλυφθεί ένας μεγάλος θησαυρός εικόνων, οι οποίες χαρακτηρίζονται από ιδιαίτερα τεχνικά χαρακτηριστικά και αποτελούν αναπόσπαστο ιστορικό κομμάτι της Περιφέρειάς μας.

Ο Εντιμ. Πρόεδρος της Κοινότητας Κοντοσκαλίου κ. Αναστάσιος Χονδρόπουλος και η Ευγεν. κ. Ελένη Σκουμπρή, συντηρήτρια εικόνων και έργων τέχνης, κατέβαλαν πολλούς κόπους για την επιμέλεια και άρτια εμφάνιση του Ημερολογίου.

Η ιστορική μας Περιφέρεια εύχεται σε όλους την ευλογία του Αγίου Θεού, υγεία, αγάπη, ελπίδα και ειρήνη!

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ