15.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πανήγυρις Ενορίας Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου στο Molenbeek (Βρυξέλλες)

Με λαμπρότητα τελέστηκε η πανήγυρις του αγίου Ιωάννου του Προδρόμου στον Δήμο του Molenbeek-St-Jean στις Βρυξέλλες.

Το εσπέρας των Φώτων, 6 Ιανουαρίου 2022, τη παρακλήσει του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βελγίου κ. Αθηναγόρου, στον Εσπερινό χοροστάτησε ο βοηθός αυτού Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Απολλωνιάδος κ. Ιωακείμ των κληρικών εκ των Βρυξελλών συμμετεχόντων κατά την εδώ παράδοση.

Την κυρίως ημέρα της εορτής της Συνάξεως του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2022, τελέστηκε η Θεία Λειτουργία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βελγίου και Εξάρχου Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου προεξάρχοντος, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Απολλωνιάδος συλλειτουργούντος και με την συμμετοχή του εν Βρυξέλλες κλήρου της Μητροπόλεως.

Τον θείο λόγο εκήρυξε ο Θεοφιλέστατος εμπνεόμενος από την ευαγγελική περικοπή του εορταζομένου αγίου Ιωάννου «κἀγώ ἑώρακα καί μεμαρτύρηκα ὅτι οὗτός ἐστιν ὁ υἱός τοῦ Θεοῦ» (Ιω. α, 34), και αναφέρθηκε στο κήρυγμα του αγίου προς τους ανθρώπους, το οποίο τους οδηγούσε στο βάπτισμα της μετανοίας και στην εξομολόγηση, προετοιμάζοντας έτσι την οδό της έλευσης του Μεσσία Χριστού δια του οποίου «ἡ χάρις καί ἡ ἀλήθεια ἐγένετο» (Ιω. α, 17).

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον νέο Ιερατικώς Προϊστάμενο της Ενορίας, Οικονόμο Ευστάθιο Βαμβακά, για την ετοιμασία της πανηγύρεως και ευχήθηκε η διακονία του να είναι καλή και καρποφόρα για την Ενορία και σε συνέχεια της πολυχρόνιας διακονίας του πολύ αγαπητού στους ενορίτες Πρωτοπρεσβυτέρου Ζαχαρία Μαλλιαράκη. Επιπλέον, ευχαρίστησε και τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως, Αρχιμανδρίτη κ. Φιλάδελφο Καφαλή για την διακονία του ως εφημερεύοντος στην Ενορία κατά το διάστημα πριν την έλευση του νυν Ιερατικώς Προϊσταμένου, καθώς και τους λοιπούς κληρικούς για την παρουσία τους και την συμμετοχή τους στην πανήγυρι. Στους δε πιστούς ευχήθηκε ο νέος χρόνος να είναι, με τις πρεσβείες του αγίου Ιωάννου, ευλογημένος και καρποφόρος και με υγεία για όλο τον κόσμο.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ