19.7 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Φώτα στο Βαφεοχώρι της Κωνσταντινουπόλεως

«Σήμερα τα Φώτα κι ο φωτισμός,

κι η χαρά μεγάλη και ο αγιασμός».

Με χαρά, την χαρά που προσφέρει στους χριστιανούς η συμμετοχή στην λειτουργική και λατρευτική ζωή της Αγίας Εκκλησίας μας, εορτάστηκε η μεγάλη Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων στην ιστορική Κοινότητά μας, στο ερατεινό Βαφεοχώρι της Περιφερείας του Βοσπόρου.

Εφέτος η χαρά αυτή ήταν για όλους εμάς επαυξημένη, λόγω της εν Κυρίω συναναστροφής μας με όμιλο προσκυνητών, προερχομένων από το Νιχώρι, με επικεφαλής τον Άρχοντα Μεγάλο Χαρτοφύλακα της Μ.τ.Χ.Ε. κ. Παντελεήμονα Βίγκα, Πρόεδρο της εκεί Κοινότητας της Παναγίας Κουμαριωτίσσης.

Με παραδειγματική τάξη και ησυχία προσήλθαν οι χριστιανοί μας και προσκύνησαν τον ζωοποιό Σταυρό του Κυρίου και έλαβαν «τήν χάριν τῆς ἀπολυτρώσεως, τήν εὐλογίαν τοῦ Ἰορδάνου».

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας του Ιερού Χρυσοστόμου, ακολούθησε η διανομή του Μεγάλου Αγιασμού, «πρός καθαρισμόν ψυχῶν καί σωμάτων πᾶσι τοῖς ἀρυομένοις πίστει καί μεταλαμβάνουσιν ἐξ αὐτοῦ», καθώς και του αντιδώρου.

Ευχόμαστε σε όλους τους χριστιανούς της Κοινότητάς μας, τους εγγύς και τους μακράν, χρόνια πολλά και ευλογημένα.

Κατακλείουμε με την πατρική και Πατριαρχική ευχή του Σεπτού Προκαθημένου μας, Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου: «ὁ δέ νέος ἐνιαυτός τῆς χρηστότητος τοῦ Κυρίου ὑγιηρός, καλλίκαρπος ἐν ἔργοις ἀγαθοῖς καί μεστός θείων δωρημάτων».

Βαφεοχώρι, Άγια Θεοφάνεια 2022.

† Αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Ραϊλάκης Βρανάς

Ιερατικώς Προϊστάμενος

Κοινότητας Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ