21.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΣΤΗΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΝΗΣΩΝ

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης ημών,Μητροπολίτης Γέρων Πριγκηποννήσων κ. Δημήτριος, επί τη ανατολή του  νέου έτους 2022, εορτή της κατά σάρκα περιτομής του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, τη και Ι. μνήμη του Μεγάλου Βασιλείου και της σεπτής Μητρός Αυτού Αγίας Εμμελείας, εχοροστάτησεν εν τω Ι. Ναώ της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πριγκήπου, κατά τε τον Εσπερινόν της εορτής, Παρασκευής, 31ης Δεκεμβρίου 2021, και την Θ. Λειτουργίαν της χθές, Σαββάτου,1ης Ιανουαρίου 2022, εν μέσω πλείστων προσκυνητών.

Κατά την Θείαν Λειτουργίαν ηυλογήθη η υπ’αυτού καθιερωθείσα αρτοκλασία υπέρ της κατά Θεόν ευημερίας των μελών της Εφοροεπιτροπής Πριγκήπου, εν δέ τω τέλει αυτής εδεήθη γονυκλινώς ενώπιον της Ι. Εικόνος του Χριστού υπέρ της εκλείψεως κατά  το Θείον Αυτού θέλημα, εκ μέσου του κόσμου, σύμπαντος, της συνεχιζομένης πανδημίας του κορωνοϊού.

Επηκολούθησε δεξίωσις και το κατ’ αυτήν κόψιμο της αγιοβασιλόπιτας καθώς και η απονομή δώρων εις τα παιδιά της νήσου, τα οποία προηγουμένως παρουσίασαν σεμνό εόρτιο πρόγραμμα οργανωθέν υπό των Ευγεν. κυριών Αγνής Νικολαίδου, Προέδρου της Εφοροεπιτροπής και Διευθυντρίας της Αστικής Σχολής της νήσου, και Βαρβάρας Κεραμετσίδου, νηπιαγωγού.

Εκ της Ι. Μητροπόλεως Πριγκηποννήσων

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ