18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πρώτη επίσκεψη πρωθυπουργού στην Ιερά Μητρόπολη Βελγίου

Επίσημη επίσκεψη στις Βρυξέλλες, πρωτεύουσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έδρα του ΝΑΤΟ, πραγματοποίησε την Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021 ο Εξοχώτατος Πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου Καθηγητής Δρ. Zdravko Krivokapić. Με την ευκαιρία αυτή και έπειτα από δική του πρωτοβουλία επισκέφθηκε την έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου όπου τον υποδέχτηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Απολλωνιάδος κ. Ιωακείμ και κληρικοί της Μητροπόλεως.

Μετά την κοινή προσευχή στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Αγίας Μαρίνης μετέβησαν στην αίθουσα του Θρόνου όπου έγινε ενδιαφέρουσα συζήτηση περί διαφόρων θεμάτων, όπως την μελλοντική ένταξη της χώρας του Μαυροβουνίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την γενικότερη κατάσταση στην χώρα αυτή και όλως ιδιαιτέρως την εκκλησιαστική, την ορθόδοξη παρουσία στις χώρες της Benelux, την διορθόδοξη συνεργασία και διάφορα άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Ο Πρωθυπουργός συνοδευόταν από τον Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας του Μαυροβουνίου παρά τη Ευρωπαϊκή Ενώση, Εξοχώτατο Πρέσβυ κ. Petar Markovic, την κα Ivana Malovic, Γενική Γραμματέα του Πρωθυπουργικού Γραφείου και την κα Milena Tomasevic, διερμηνέα παρά τω Πρωθυπουργώ.

Ο Σεβασμιώτατος προσέφερε αναμνηστικά δώρα και προσεκάλεσε τον Πρωθυπουργό και την συνοδεία του σε επίσημο γεύμα.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό του Μαυροβουνίου για την τιμητική επίσκεψη και το ενδιαφέρον του για την ζωή της Ορθοδόξου Εκκλησίας εν Βελγίω. Ο δε Πρωθυπουργός ευχαριστώντας για την αβραμιαία φιλοξενία τόνισε ότι ως πιστό μέλος της Ορθοδόξου Εκκλησίας, βασίζεται πολύ στον σημαντικό ρόλο της Ορθοδοξίας στην κοινωνία, ενταύθα, στην χώρα του και σε όλο τον κόσμο.



Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ