21 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Το Μόναχο τίμησε τις “Αθάνατες” γυναίκες του 1821

Την Παρασκευή, 19.11.2021, έλαβε χώρα στο Μόναχο μία πρωτότυπη θεατρική παράσταση για την ηρωική ελληνική επανάσταση του 1821, η οποία εστιάζει στη ζωή και τον αγώνα των εμβληματικών γυναικών που τη σημάδεψαν ανεξίτηλα.

Η παράσταση «ΑΘΑΝΑΤΕΣ» της Τάνιας Χαροκόπου και σκηνοθεσία του Λεωνίδα Λοϊζίδη πραγματοποιήθηκε το πρωί για τα εν Μονάχω Ελληνικά Σχολεία και το απόγευμα μία δεύτερη παράσταση για ευρύτερο κοινό στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ι.Ναού Αγίων Πάντων Μονάχου.

Η παράσταση «Αθάνατες» έχει συμπεριληφθεί στις προτεινόμενες δράσεις της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» και έχει λάβει την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας και του ΕΟΤ, και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Ελληνικό Γενικό Προξενείο Μονάχου, τον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων Μονάχου και την Ελληνική Κοινότητα Χάαρ.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους συντελεστές τους ηθοποιούς Μαίρη Βιδάλη σε φιλική συμμετοχή (Μπουμπουλίνα), Χρυσάνθη Γεωργαντίδου (Μαντώ Μαυρογένους), Κωνσταντίνος Ζαμπάρας (παπάς), Βασίλης Μπατσακούτσας (καπετάνιος), και την αρμόδια της θεατρικής ομάδας του Ι.Ν. Αγίων Πάντων ΑΡΤΙΟΝ, Ηρώ Κωστράκη, για την άρτια διοργάνωση.

Εκ της ενορίας

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ