14.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η 30ή επέτειος του Ελληνικού Εκπαιδευτηρίου “Πατριάρχης Αθηναγόρας” στο Μπουένος Άιρες

Σήμερα η Ιερά Μητρόπολη Μπουένος Άιρες και Νοτίου Αμερικής μαζί με αδελφούς ορθόδοξους ιεράρχες, τον υπουργό δημοσίων έργων της Αργεντινής κ. Γαβριήλ Κατωπόδη, τον γενικό πρόξενο της Ελλάδος στην Αργεντινή κ. Φώτη Φιλέντα,  εκπροσώπους της δημαρχίας, την ομογένεια της πόλης και μαθητές, εόρτασε την 30ή επέτειο της ζωής και λειτουργίας του Ελληνικού Εκπαιδευτικού Ινστιτούτου «Πατριάρχης Αθηνάγορας Α’» στην πόλη του Μπουένος Άιρες.  

Ο Μητροπολίτης Μπουένος Άιρες κ. Ιωσήφ μαζί με την διευθύντρια Καθ. Σοφία Αντωνόγλου τίμησαν τα ιδρυτικά μέλη και όσους έχουν συμβάλει από τότε στην λειτουργία αυτού του μοναδικού «ελληνικού φάρου εκπαίδευσης και πολιτισμού» στην Αργεντινή και τη Νότια Αμερική.  

Το Ελληνικό Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο «Πατριάρχης Αθηνάγορας Α’» (Γυμνάσιο και Λύκειο) ιδρύθηκε το 1991 από τον αείμνηστο τότε επίσκοπο και μετέπειτα Μητροπολίτη κυρό Γεννάδιο Χρυσουλάκη, ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη, και έκτοτε προτείνει σε όλη την κοινωνία του Μπουένος Άιρες -χωρίς διακρίσεων- μια πολυδιάστατη και ευρεία εκπαιδευτική προσφορά, βασισμένη στα υψηλότερα ελληνορθόδοξα ιδεώδη. Σε αυτό το Ινστιτούτο διδάσκεται η ελληνική γλώσσα από εκπαιδευτικούς απεσταλμένους από το Υπουργείο Παιδείας της Ελλάδος, όπως και άλλες εκφράσεις του ελληνικού Πολιτισμού. Σήμερα, και μετά από τη δοκιμασία της πανδημίας, αριθμεί πάνω από 250 μαθητές ελληνικής και μη καταγωγής.  

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ