16.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ειδήσεις από την Θεολογική Σχολή της Χάλκης (29-31 Οκτωβρίου 2021)

Κυριακή Ε’ Λουκά στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Στο παρακείμενο της Αίθουσας Τελετών της Σχολής παρεκκλήσιο της Παναγίας της Καμαριωτίσσης τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021, ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Αποστόλου Στάχυος, πρώτου Επισκόπου Βυζαντίου, ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος από του παραθρονίου του Καθηγουμένου, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αραβισσού κ. Κασσιανού. Αφ’ εσπέρας τελέστηκε ο Αναστάσιμος Εσπερινός.

Εκκλησιάστηκαν πιστοί από το νησί και την Πόλη, τηρουμένων των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας.

Δωρεά Καραμανλίδικου Ευαγγελίου στην Θεολογική Σχολή

Ένα Ευαγγέλιο του 19ου αιώνος, γραμμένο στα καραμανλίδικα για τις ανάγκες των τουρκόφωνων ελληνορθοδόξων πληθυσμών της Μικράς Ασίας, οικογενειακό κειμήλιο της οικογένειας Καλοκάρδη, προσέφερε την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021, ο κ. Γεώργιος Καλοκάρδης στον Καθηγούμενο, Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αραβισσού κ. Κασσιανό, για τον εμπλουτισμό της ιστορικής Βιβλιοθήκης της Σχολής.

Η Θεολογική Σχολή εκφράζει δημοσίως τις ευχαριστίες της στην οικογένεια Καλοκάρδη για την πολύτιμη αυτή δωρεά και εύχεται για την ανάπαυση των προγόνων αυτής και όλων των ορθοδόξων πληθυσμών των αλησμονήτων παρτίδων της Μικράς Ασίας.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ