16.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτου Γαλλίας Δημητρίου σήμερα στο Παρίσι

Στον ιστορικό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου Παρισίων πραγματοποιήθηκε σήμερα, Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021, η τελετή της ενθρονίσεως του νέου Μητροπολίτου Γαλλίας κ. Δημητρίου.

Εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχου ήταν ο Σεβ. Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος.

Ο Μητροπολίτης Γαλλίας μίλησε για τον άρρηκτο δεσμό της Επαρχίας της Γαλλίας με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, κάνοντας μια ιστορική αναδρομή στην πορεία της Ιεράς Μητροπόλεως Γαλλίας. Επίσης, είπε ότι νιώθει ευγνώμων προς τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη, αλλά και μεγάλη ευθύνη για την ανάληψη των καθηκόντων του.  «Δεν ήρθα να υπηρετηθώ αλλά να υπηρετήσω» τόνισε στον ενθρονιστήριο λόγο του ο νέος Γαλλίας Δημήτριος, ο οποίος χειροκροτήθηκε παρατεταμένα από το εκκλησίασμα.

Ο μέχρι σήμερα Πατριαρχικός Επίτροπος της Μητροπόλεως Γαλλίας, Επίσκοπος Ρηγίου Ειρηναίος, καλωσόρισε το νέο Μητροπολίτη Γαλλίας ευχόμενος να διατηρήσει την αγάπη σ’ όλη την Επισκοπική πορεία του.

Παρέστησαν εκπρόσωποι της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και πολύ κόσμος.

Στην τελετή ενθρόνισης του Σεβασμιωτάτου παραβρέθηκε και ο προσχωρήσας στο Πατριαρχείο Μόσχας Μητροπολίτης, από Χαριουπόλεως (του Οικουμενικού Θρόνου), Ντούβνας κ. Ιωάννης, ο οποίος έδωσε και δώρο στο νέο Μητροπολίτη Γαλλίας. 

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ