12.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και φέτος στην Φανερωμένη Κυζίκου

Για έβδομη συνεχόμενη χρονιά θα τελεστεί την προσεχή Δευτέρα 23 Αυγούστου, πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Παναγίας Φανερωμένης, στην Κύζικο της Μικράς Ασίας, με αφορμή την απόδοση της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Μέσα σε ένα καταπράσινο φυσικό περιβάλλον, λίγα χιλιόμετρα έξω από την πρωτεύουσα της Κυζικηνής χερσονήσου Αρτάκη, στα νότια παράλια της θάλασσας της Προποντίδας, εκεί όπου βρίσκεται η ερειπωμένη μονή με τη λαμπρή ιστορία, θα χτυπήσει και φέτος η καρδιά της Ορθοδοξίας.

Μετά από σχετική άδεια των τουρκικών αρχών, θα συγκεντρωθούν και πάλι πλήθη πιστών από διάφορες περιοχές προκειμένου να συμμετάσχουν στο πολυσήμαντο αυτό γεγονός και να λάβουν τη χάρη της Παναγίας. Να σημειωθεί ότι κάθε χρόνο τη Θεία Λειτουργία παρακολουθούν με μεγάλο σεβασμό και πολλοί μουσουλμάνοι κάτοικοι των γύρω πόλεων.

Μετά από έξι συνεχόμενες Πατριαρχικές χοροστασίες, φέτος στην πανήγυρη θα ιερουργήσει ο Σεβ. Μητροπολίτης Σηλυβρίας κ. Μάξιμος. Για όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν, θα διατεθεί λεωφορείο από την Κωνσταντινούπολη (τηλ. επικοινωνίας: κ. Γρηγόριος Χαρίτογλου, 05322613704).


Λεζάντες
1. Η Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Κυζίκου, όπως ήταν στις αρχές του 20ου αιώνα.
2. Η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Φανερωμένης, η οποία μέχρι το 1922 δέσποζε στην ως άνω Ιερά Μονή, σήμερα φυλάσσεται στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι της Κωνσταντινούπολης.
3. Στιγμιότυπο από προηγούμενη Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου.

Σχετικά άρθρα

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Είναι μεγάλη η χαρά μας που θα βρεθούμε και μείς με τη παρέα μας στον εορτασμό της Παναγιάς μας και θα πάρουμε την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Συλληβρίας .Συγχαίρουμε απο καρδιάς τον Σεβασμιώτατο για τις πολλαπλές δράσεις σε πολύ δύσκολες συνθήκες που ευχαριστούν το Θεό και τους πιστούς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ