23.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Σε απολογία οι μητροπολίτες Αιτωλοακαρνανίας και Κυθήρων

Του Αριστείδη Βικέτου

Παρά την προσπάθεια κάποιων στην Αθήνα να αμφισβητήσουν την εγκυρότητα των πληροφοριών και την γνησιότητα αποσπάσματος εγγράφου, που δημοσιεύσαμε, στις 5 Ιουλίου (Αποκλειστικό: Για απειθαρχία σε αποφάσεις της Ι.Σ. της Εκκλησίας Ελλάδος για COVID 19 Ουκρανικό εγκαλούνται οι Κυθήρων & Αιτωλοακαρνανίας – Αγγελιαφόρος), η Διαρκής Ιερά Σύνοδος (ΔΙΣ) της Εκκλησίας Ελλάδος ανακοίνωσε σήμερα (15-7-2021) ότι καλεί σε προφορικές εξηγήσεις τους μητροπολίτες Κυθήρων και Αιτωλίας λόγω της στάσης τους και των ενεργειών τους καθ’ όλο το διάστημα της πανδημίας με αποκορύφωμα το φετινό Πάσχα όπου παρέβησαν τις ομόφωνες αποφάσεις της ΔΙΣ σχετικά με την τέλεση των ακολουθιών.

Για “απειθαρχία και έλλειψη σεβασμού προς την ομόφωνη απόφαση του συλλογικού οργάνου διοικήσεως της Εκκλησίας της Ελλάδος” κάνει λόγο το ανακοινωθέν της ΔΙΣ, η οποία έλαβε υπόψη την εισήγηση της Συνοδικής Επιτροπής επί των Δογματικών και Νομοκανονικών Ζητημάτων.

Οι δύο μητροπολίτες θα κληθούν να δώσουν τις απαραίτητες εξηγήσεις στην επόμενη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου τον Αύγουστο.

Το ανακοινωθέν αναφέρει: 

“Η Δ.Ι.Σ. αποφάσισε να καλέσει τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Κυθήρων κ. Σεραφείμ και Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά να παράσχουν προφορικές εξηγήσεις κατά την Συνεδρία Αυτής του μηνός Αυγούστου, λαμβάνουσα υπ’όψιν την εισήγηση της Συνοδικής Επιτροπής επί των Δογματικών και Νομοκανονικών Ζητημάτων σχετικώς προς τις επιστολές και λοιπές ενέργειες των εν λόγω Αρχιερέων, με τις οποίες εξεδήλωσαν απειθαρχία και έλλειψη σεβασμού προς την ομόφωνη απόφαση του συλλογικού οργάνου διοικήσεως της Εκκλησίας της Ελλάδος, ως προς την έκτακτη διαδικασία τελέσεως των Ιερών Ακολουθιών εξαιτίας των υγειονομικών περιορισμών”.

Την περασμένη Δευτέρα ζητήσαμε από τους  δύο Μητροπολίτες, με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, την θέση τους, αλλά ουδεμία απάντηση λάβαμε.

Προς Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Κυθήρων κ. Σεραφείμ και Αιτωλίας-Ακαρνανίας κ. Κοσμά. 

Σεβασμιώτατοι,

επειδή το δημοσίευμα Αποκλειστικό: Για απειθαρχία σε αποφάσεις της Ι.Σ. της Εκκλησίας Ελλάδος για COVID 19 Ουκρανικό εγκαλούνται οι Κυθήρων & Αιτωλοακαρνανίας – Αγγελιαφόρος (ageliaforos.com)
προβλήθηκε εκτενώς από μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα, παρακαλώ να μου στείλετε γραπτώς την θέση-σχόλιο σας. Αυτή θα δημοσιευτεί αυτούσια  στην ιστοσελίδα ageliaforos.com 

Με σεβασμό 

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΒΙΚΕΤΟΣ, Δημοσιογράφος

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ