19.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΜΝΗΜΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΙΤΑΛΙΑΣ ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑ


Το επιστημονικό προσωπικό του Ιδρύματος Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού, σε ειδική διαδικτυακή Συνάθροιση, στις 26 Νοεμβρίου, τίμησε τη μνήμη του προ 40 ημερών εκδημήσαντος Γενναδίου Αρχιερέως. Ο αείμνηστος συνεδέετο με τους σκοπούς και το επιστημονικό προσωπικό του Ιδρύματος, επί του πεδίου της επιστήμης της εκκλησιαστικής ιστορίας, διά συνεδρίων και εκδηλώσεων.
Κατά το φιλολογικό – θεολογικό Μνημόσυνο αυτό, αναγνώσθηκε και σχολιάστηκε Πατριαρχικό Γράμμα, εις των προς το Πατριαρχείο συλλυπητηρίων του Ιδρύματος. 
Το Πατριαρχικό τούτο Γράμμα αξιολογείται ως μονοσέλιδη μονογραφία ερμηνείας της Θεολογίας και Ανθρωπολογίας του γεγονότος του θανάτου. 
Μεταξύ των άλλων γράφεται: «Ο θάνατος, ο έσχατος εχθρός της Δημιουργίας του Θεού, έρχεται αναποδράστως εις την ζωήν και την πορείαν όλων ημών, και άπαντες καλούμεθα σήμερον ή αύριον να επιτελέσωμεν το κοινόν τούτο χρέος και να γευθώμεν το της πτώσεως των Πρωτοπλάστων λυπηρόν απότοκον». Η διατύπωση είναι πολύ επίκαιρη, διότι, λόγω πανδημίας κορωνοϊού, τα όρια μεταξύ ζωής και θανάτου είναι πολύ στενά, σχεδόν εφάπτονται.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ