8.6 C
Athens
Σάββατο, 22 Μαρτίου, 2025

“Ιμβρος γενέτειρα Πατριαρχική”: Έκθεση φωτογραφίας στο Ρέθυμνο

Με την ευλογία της Α.Θ.Π. του Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως, Νέας Ρώμης και Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, η Ιερά Μητρόπολις Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, διοργανώνει έκθεση φωτογραφίας με τίτλο: «ΙΜΒΡΟΣ ΓΕΝΕΤΕΙΡΑ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ». Στόχος της έκθεσης είναι, αφ ενός μεν να κάνει γνωστή την πολύπαθο αναζωογονημένη νήσο στους πολίτες και επισκέπτες της και κυρίως στην μαθητιώσα νεολαία, και αφετέρου να τιμήσει τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη μας  κ.κ. Βαρθολομαίο τον Ίμβριο, για την επί 34 συναπτά έτη θεόπνευστη μαρτυρία Του στο τιμόνι της Ορθοδοξίας.

Η Ιερά Μητρόπολις ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ  στα εγκαίνια της έκθεσης, τα οποία θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 29 Μαρτίου 2025 και ώρα 19.30 στην αίθουσα Εκδηλώσεων του Ιερού Ναού των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων στο κέντρο της πόλης.

Η Έκθεση θα λειτουργεί από τις 29/3 έως 13/4/2025, με δυνατότητα παράτασης αν οι απαιτήσεις το ζητήσουν και θα είναι καθημερινά ανοικτή, πρωί και απόγευμα, για να εξυπηρετηθούν και οι εργαζόμενοι, κατά τις ώρες: 9.00 – 13.00 και 17.00 – 19.00.

Για την εύρυθμη και πιο αποδοτική λειτουργία της έκθεσης παρακαλούνται τα σχολεία, οι σύλλογοι και οι ομάδες ατόμων όπως προσυνεννοηθούν με τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως, Πρωτοπρεσβύτερο Νικόλαο Νικηφόρο στο τηλέφωνο 6942042124.

Στην Έκθεση θα υπάρχει και βιβλίο καταχώρησης των εντυπώσεων των επισκεπτών της.

Επίσης, η Ιερά Μητρόπολις Ρεθύμνης και Αυλοποτόμου ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ σε ένα σεβάσμιο των ιερών παραδόσεων οδοιπορικό στην «ΑΓΙΟΤΟΚΟ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ ΤΗΣ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗΣ» με ξεναγό τον υπερήφανο για την Καππαδοκική καταγωγή του, κ. Κωνσταντίνο Β. Τερψίδη, την Πέμπτη 27 Μαρτίου 2025 και ώρα 20.00 στην αίθουσα Εκδηλώσεων του Ιερού Ναού των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ