Free Porn
xbporn
21.2 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Βασίλειος Ν. Αναγνωστόπουλος: Οι Οικουμενικοί Πατριάρχαι Βενιαμίν Α’ και Μάξιμος Ε’

Βασίλειος Ν. Αναγνωστόπουλος, Ομότιμος Καθηγητής Θεολογικής Σχολής Χάλκης: Οι Οικουμενικοί Πατριάρχαι Βενιαμίν ο Α΄ και Μάξιμος ο Ε΄, Σύνδεσμος των εν Αθήναις Μεγαλοσχολιτών, Αθήνα 1997. σσ.93.

Ο αείμνηστος Καθηγητής Βασίλειος Ν. Αναγνωστόπουλος, Άρχων Διδάσκαλος της Εκκλησίας, γεννήθηκε από λευϊτική οικογένεια το 1923 στην Χαλκηδόνα της Κωνσταντινουπόλεως και μετά το πέρας των εγκυκλίων σπουδών του, φοίτησε στο Λυκειακό και Ακαδημαϊκό Τμήμα της Θεολογικής Σχολής, από την οποία απεφοίτησε το 1946, αφού υπέβαλε εναίσιμο επί πτυχίῳ διατριβή με θέμα “Το δυνατόν της υπερφυσικής αποκαλύψεως”.

Μετά την πραγματοποίηση ανωτέρων σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ήδη από το 1950, σε πολύ νεαρή ηλικία, διορίστηκε Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής, όπου δίδαξε τα μαθήματα της Πατρολογίας και κατά διαστήματα το μάθημα της Εβραϊκής Αρχαιολογίας. Μεταξύ των μαθητών του και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Ο αείμνηστος Καθηγητής διετέλεσε επίσης επί μακρόν (πλέον των 30 ετών) Πρόεδρος της Εστίας Θεολόγων Χάλκης. Εκοιμήθη στις 8 Φεβρουαρίου 2022.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ