Free Porn
xbporn
26.7 C
Athens
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

Η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στην Αγία Ευφημία Χαλκηδόνος

Με κατάνυξη και ιεροπρέπεια εορτάστηκε η παγκόσμιος Ύψωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Ευφημίας Χαλκηδόνος.

Το πρωί στον όρθρο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ. Στο τέλος της δοξολογίας, σύμφωνα με το τυπικό της Εκκλησίας, τελέσθηκε η Υψωση του Τιμίου Σταυρού και στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε σε υποδιάκονο τον Εντιμ. κ. Νικόλαο Σιμιτσόγλου.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος προεξήρχε στην θεία λειτουργία πλαισιωμένος από τον Πρωτοσύγκελλο Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Ευγένιο Καρατζά, τον Ιερολ. Διακ. της Σειράς κ. Ιερωνύμο Σωτηρέλη και Ιερολ. Διακ. κ. Φίλιππο Μπαρνακτσή. Κατά την διάρκεια της θείας Λειτουργίας – και όπως ορίζει το τυπικό μετά τον καθαγιασμό των Τιμίων Δώρων – χειροτόνησε στον βαθμό του διακόνου τον υποδιάκονο Νικόλαο Σιμιτσόγλου.

Εκκλησιάστηκαν τα Μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής της Κοινότητος Χαλκηδόνος, πολλοί πιστοί από την Πόλη, την περιοχή και το εξωτερικό, οι οποίοι με πολλή χαρά και συγκίνηση αναφώνησαν το ΑΞΙΟΣ. Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα αναφέρθηκε στην αξία και την σημασία του Τιμίου Σταυρού στην ζωή μας, νουθετώντας καταλλήλως και τον νεοχειροτονηθέντα διάκονο – καλωσορίζοντας τον παράλληλα στην ιερατική οικογένεια της Μητροπόλεως Χαλκηδόνος.

Στο τέλος ευχήθηκε τα έτη όλων να είναι πολλά και ο Άγιος Θεός να μας χαρίζει πολλές χαρούμενες στιγμές όπως την σημερινή μοιράζοντας στον κόσμο ως ευλογία κλωνάρια βασιλικού μ έναν ξύλινο Σταυρό.

Στον αυλόγυρο της εκκλησίας η Κοινότητα Χαλκηδόνας παρέθεσε πλούσιο νηστίσιμο κέρασμα σε όλο το εκκλησίασμα, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους να έρθουν ακόμα πιο κοντά και με αφορμή το ευχάριστο γεγονός να αναπτυχθούν ισχυρότεροι δεσμοί. Αξίζει να σημειωθεί οτι ο πατήρ Νικόλαος είναι γνήσιο τέκνο της Χαλκηδόνας, καθώς ο μακαριστός πατέρας του Γεώργιος ήταν ιερέας και εφημέριος για πολλά χρόνια στον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Ευφημίας, είναι νυμφευμένος με την Κα. Θεοπίστη-Μαρία Κιοσέογλου και πατέρας δύο τέκνων.

Την ερχόμενη Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024, συν Θεώ, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος πρόκειται να λάβει τον δεύτερο βαθμό της ιεροσύνης από τον Σεπτό Ποιμενάρχη μας.

Ιερά Μητρόπολις Χαλκηδόνος

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ