Free Porn
xbporn
22.2 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Πατριάρχης στην συναυλία της χορωδίας “Ιωνία αηδών” στην Ίμβρο

Φως Φαναρίου

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος παρέστη την Πέμπτη 22 Αυγούστου 2024, το απόγευμα, στην συναυλία της χορωδίας ΙΩΝΙΑ ΑΗΔΩΝ, η οποία πραγματοποιήθηκε στο χωριό του Πατριάρχη, στους Αγίους Θεοδώρους, στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει η Μητρόπολη Ίμβρου και Τενέδου από 15 έως 23 Αυγούστου 2024, με τον γενικό τίτλο ΙΜΒΡΙΩΝ ΘΕΟΤΟΚΕΙΑ.

Η Χορωδία Ιωνία Αηδών ιδρύθηκε το 1996 και  από το 2004 μέχρι και σήμερα την καλλιτεχνική διεύθυνση έχει η κα Λένα Χατζηγεωργίου.

Στο ρεπερτόριο της χορωδίας περιλαμβάνονται παραδοσιακά τραγούδια από όλη την Ελλάδα και την Μικρά Ασία καθώς και έργα σύγχρονων Ελλήνων συνθετών.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης έκλεισε την εκδήλωση, αναφερόμενος στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου κ. Κύριλλος, αλλά και στην Κρήτη, που αποτελεί δικαιοδοσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, και από την οποία προέρχεται η χορωδία ΙΩΝΙΑ ΑΗΔΩΝ. Επίσης, ο Πατριάρχης αναφέρθηκε και στον εκπαιδευτικό Γιάννη Γιγουρτσή, ο οποίος υπηρέτησε επί σειρά ετών την ομογενειακή Παιδεία της Πόλης, και ήταν αυτός που οργάνωσε την μετάβαση της χορωδίας στην Ίμβρο.

Μέλος της χορωδίας διάβασε και κρητικές μαντινάδες για την Ίμβρο και τον Πατριάρχη.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ