test
26.1 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Η καθιερωμένη Πασχαλινή Σύναξη της Εστίας Θεολόγων Χάλκης

Το απόγευμα της Πέμπτης, 23 Μαΐου 2024, πραγματοποιήθηκε η Πασχαλινή Σύναξη της Εστίας Θεολόγων Χάλκης και Φίλων αυτής, στην έδρα της στην Αθήνα, στο Παγκράτι.   

Η εκδήλωση ξεκίνησε με αναστάσιμους ύμνους από τον Άρχοντα Πρωτομαΐστoρα της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, κ. Σταμάτιο – Νικόλαο Κίσσα και τον κ. Ιωάννη Τζεβελέκη, απόφοιτο της Σχολής.

Τα μέλη της Εστίας Θεολόγων Χάλκης και Φίλων αυτής χαιρέτισε ο Πρόεδρος κ. Νικόλαος Ξεξάκης, Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, αναφερόμενος στο κοσμοσωτήριο γεγονός της Αναστάσεως του Κυρίου. Επίσης, ο Πρόεδρος της Εστίας, κ. Νικόλαος Ξεξάκης, καλωσόρισε τα νέα μέλη της Εστίας.

Κλείνοντας τον χαιρετισμό του ο κ. Ξεξάκης ευχήθηκε ο Θεός να κρατύνει το Οικουμενικό Πατριαρχείο, τον «ομογάλακτο» Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και την περί Αυτόν Αγία και Ιερά Σύνοδο, καθώς και την Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή της Αγίας Τριάδος Χάλκης, «τη φιλόστοργη πνευματική και ευεργέτιδα Τροφό Χαλκίτιδα Θεολογική Σχολή, της οποίας διακαώς αναμένουμε την επαναλειτουργία, καθώς και την Εστία Θεολόγων Χάλκης και Φίλων αυτής, η οποία, ως πνευματική δάδα, συνεχίζει και μετά τη διεύρυνσή της, τη θεολογική παρουσία και μαρτυρία της τροφού Σχολής».

Η Πασχαλινή Σύναξη, εκτός από την ανταλλαγή ευχών και το καθιερωμένο τσούγκρισμα του πασχαλινού αυγού, περιλάμβανε και ομιλία, την οποία πραγματοποίησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος, Διευθυντής του Γραφείου Εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα.

Ο Σεβ. Λαοδικείας μετέφερε την σεπτή Πατριαρχική ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου προς τον Πρόεδρο, το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη της Εστίας και αναφέρθηκε στην Ανάσταση του Κυρίου, καθώς και στην μοναδική  λειτουργική ζωή και πράξη του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Μετά την ομιλία του Σεβασμιωτάτου ακολούθησε το καθιερωμένο τσούγκρισμα του πασχαλινού αυγού μεταξύ των μελών της Εστίας και των φίλων της και ανταλλαγή αναστάσιμων ευχών.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ