test
25.3 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Επίτιμος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αιγαίου ο Μητροπολίτης Ρόδου Κύριλλος

Επίτιμος διδάκτωρ του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, αναγορεύθηκε χθες βράδυ (Παρασκευή 24-5-2024), κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στον αύλειο χώρο του Παλατιού των Ιπποτών στη Ρόδο, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος.

Η αναγόρευση συμπίπτει με τη συμπλήρωση σε λίγες ημέρες – στις 5 Ιουνίου- 20 χρόνων από την εκλογή του κ. Κυρίλλου στη Μητρόπολη Ρόδου.

Επίτιμος διδάκτωρ του πανεπιστημίου Αιγαίου αναγορεύθηκε χθες ο Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος

«Επιτρέψτε μου, την αποδοθείσα από εσάς τιμή, να την καταθέσω με τη σειρά μου στη Μητέρα Εκκλησία, το Οικουμενικό Πατριαρχείο και στο σεπτό πρόσωπο του Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, αντιπελαργίζων για τα όσα μου προσεφέρθησαν, με τη βαθιά συνείδηση ότι υπάρχω  εγώ, επειδή υπάρχει η Εκκλησία» είπε ο Μητροπολίτης, κλείνοντας την ομιλία του, απευθυνόμενος στην ηγεσία του πανεπιστημίου.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Πρύτανης, καθηγητής Δημήτριος Παπαγεωργίου, ο Κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών, καθηγητής Αλιβίζος Σοφός και ο Πρόεδρος του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών αναπληρωτής καθηγητής Σωτήρης Ντάλης, ενώ ακολούθησε παρουσίαση της προσωπικότητας και του έργου του τιμωμένου από τον καθηγητή του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών, Εμμανουήλ Στεφανάκη.

Επίτιμος διδάκτωρ του πανεπιστημίου Αιγαίου αναγορεύθηκε χθες ο Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος

Ο Μητροπολίτης Ρόδου διαθέτει πλούσιο συγγραφικό έργο, έχοντας συντάξει εκατοντάδες Ασματικές Ακολουθίες σε Αγίους και Εκκλησιαστικές Εορτές, οι περισσότερες από τις οποίες έχουν δημοσιευτεί σε συλλογικές ή άλλες επιμέρους εκδόσεις, άρθρα και κείμενα πνευματικής οικοδομής. Εκδίδει από το έτος 2005 το περιοδικό της ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου “Η ΟΔΟΣ”. Είναι υπεύθυνος έκδοσης του περιοδικού “ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ”, επίσημου Δελτίου των ιερών Μητροπόλεων της Δωδεκανήσου, Πρόεδρος της Επιτροπής Προσκυνηματικού και Θρησκευτικού Τουρισμού των Εκκλησιαστικού θέματος της Δωδεκανήσου και Πρόεδρος του Πατριαρχικού Δικτύου Ποιμαντικής Διακονίας στον χώρο της υγείας.

Ως Μητροπολίτης Ρόδου έχει έντονη λειτουργική, κηρυκτική και κοινωνική παρουσία. Έχει οργανώσει Εκκλησιαστικά Συνέδρια και διάφορες Διεκκλησιαστικές και Διορθόδοξες διοργανώσεις. Επιδεικνύει ιδιαίτερη μέριμνα για την καταγραφή, διαφύλαξη και προβολή της τοπικής θρησκευτικής κληρονομιάς (συντήρηση Εκκλησιαστικών μνημείων και αντικειμένων λατρείας, ίδρυση και λειτουργία Εκκλησιαστικών Μουσείων κ.ά.), την προβολή της τοπικής Εκκλησιαστικής ιστορίας και αγιολογίας, την επιμόρφωση του ιερού Κλήρου και την προνοιακή προσφορά της Εκκλησίας.

Επίτιμος διδάκτωρ του πανεπιστημίου Αιγαίου αναγορεύθηκε χθες ο Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος

Φωτό: Κώστας Καστανάκης

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ