test
28.5 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Ακροάσεις του Πατριάρχου (22 Μαΐου 2024)

Η Α.Θ.Παναγιότης, o Οικουμενικός Πατριάρχης δέχθηκε σε ακρόαση:

Τα μέλη της κοινής Επιτροπής Οικουμενικού Πατριαρχείου και Εκκλησίας της Ρώμης, υπό τους Σεβ. Μητροπολίτη Γέροντα Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ και Σεβ. Αρχιεπίσκοπο κ. Marek Solczynski, Νούντσιο του Βατικανού στην Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν, η οποία εργάζεται για την προετοιμασία των εορταστικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο έτος στην Πόλη και στη Νίκαια της Βιθυνίας, με αφορμή την επέτειο 1700 ετών από την Α´ Οικουμενική Σύνοδο που συγκλήθηκε σε αυτή την ιστορική πόλη.  

Τον Σεβ. Μητροπολίτη Γέροντα Πριγκηποννήσων κ. Δημήτριο.

Αντιπροσωπεία της Ορθόδοξης Θεολογικής Ακαδημίας του Κιέβου, αποτελούμενη από τον Πρύτανη Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερο κ. Oleksandr Trofymliouk, τον Αντιπρύτανη επιστημονικού έργου Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερο κ. Vitalii Klos και έτερα στελέχη της Ακαδημίας. Κατά τη διάρκεια της ακροάσεως οι επισκέπτες επέδωσαν στον Παναγιώτατο το Δίπλωμα του Επιτίμου Διδάκτορος, τίτλου που αποφάσισε να του απονείμει το Ακαδημαϊκό Συμβούλιο της Ορθοδόξου Θεολογικής Ακαδημίας Κιέβου τον παρελθόντα Απρίλιο.

Tον Σεβ. Μητροπολίτη των εν τη Πόλει Συροϊακωβιτών κ. Filüksino Yusuf Çetin, με συνεργάτες του, ο οποίος συνεχάρη τον Παναγιώτατο και δι’ Αυτού το ποίμνιο της Μητρός Εκκλησίας για τις εορτές του Πάσχα. 

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ