Free Porn
xbporn
25.3 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Τα Θυρανοίξια του Παρεκκλησίου της Παναγίας Σουμελά στο Αννόβερο

Την Πέμπτη της Διακαινησίμου 9 Μαΐου 2024 τελέσθηκαν τα Θυρανοίξια του Παρεκκλησίου της Παναγίας Σουμελά στο Αννόβερο.

Το Παρεκκλήσιο κατασκευάσθηκε εξολοκλήρου στην Ελλάδα, μεταφέρθηκε στο Αννόβερο και τοποθετήθηκε στην αυλή του Ενοριακού Κέντρου απέναντι από τον Ενοριακό Ναό των Αγίων Τριών Ιεραρχών.

Από την πρώτη στιγμή οι Έλληνες της περιοχής και όχι μόνο υποστήριξαν αυτήν την προσπάθεια. Χαρακτηριστικό είναι ότι, την σχετική επιτροπή ανέγερσης υπήρξαν μέλη οι πρόεδροι των Ελληνικών Φορέων Αννοβέρου, (Ελληνική Κοινότητα Αννοβέρου, Ένωση Ελλήνων Αννοβέρου, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Αννοβέρου και Κάτω Σαξωνίας, Αδελφότητα Ηπειρωτών Αννοβέρου «ΠΙΝΔΟΣ», Πολιτιστικός Σύλλογος Θρακιωτών Αννοβέρου «ΟΡΦΕΑΣ», Σύλλογος Κρητικών Αννοβέρου «Η ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΣ», Σύλλογος Ποντίων Αννοβέρου, Αθλητικό Σωματείο Ηρακλής-Ελλάς Αννοβέρου, Σύνδεσμος Φιλάθλων ΠΑΟΚ Αννοβέρου και Ελληνικό Λύκειο Αννοβέρου). Επίσης οι ίδιοι Φορείς ανάλαβαν και την διοργάνωση του Ελληνικού πανηγυριού που ακολούθησε μετά τα Θυρανοίξια.

Το πρωί τελέσθηκε Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Χριστουπόλεως κ. Εμμανουήλ στον Ενοριακό Ναό και στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκαν τα Θυρανοίξια του Παρεκκλησίου. Παρόντες μεταξύ άλλων ήταν και εκπρόσωποι της Διοικητικής Περιφέρειας Αννοβέρου, του Κεντρικού Δήμου Αννοβέρου και του Δημοτικού Διαμερίσματος Vahrenwald-List στην περιοχή του οποίου βρίσκεται το Ενοριακό Κέντρο. Στη συνέχεια ακολούθησε στην αυλή του Ενοριακού Κέντρου πανηγύρι μέχρι το βράδυ. Τα χορευτικά των Ελληνικών Συλλόγων παρουσίασαν χορούς απ’ όλη την Ελλάδα. Μαζί με τα χορευτικά του Αννοβέρου παρουσιάστηκαν και τα χορευτικά από τους Ποντιακούς Συλλόγους Αμβούργου και Μονάχου.

Συγκινητική ήταν η συμμετοχή όλου του κόσμου και στην τελετή αλλά και στην προσφορά εδεσμάτων και ποτών για το πανηγύρι. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι, οι Ελληνικοί Φορείς ζήτησαν από την ενορία να μην γίνει έκκληση για την προσφορά γλυκών διότι θα ενημέρωναν οι ίδιοι τα μέλη τους και πραγματικά τα γλυκά και άλλα εδέσματα που προσφέρθηκαν ήταν δεκάδες εκατοντάδες και υπερκάλυψαν τις ανάγκες της εκδήλωσης.

Την επαύριο Παρασκευή της Διακαινησίμου και γιορτή της Ζωοδόχου Πηγής τελέσθηκε η πρώτη Θεία Λειτουργία στο Παρεκκλήσιο της Παναγίας Σουμελά.

ΑΠΟΛΥΤΙΚΙΟΝ ΚΑΙ ΚΟΝΤΑΚΙΟΝ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΟΥΜΕΛΑ ΑΝΝΟΒΕΡΟΥ

(ΥΠΟ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΟΥ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΘΡΟΝΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥΛΑΚΗ)

ΑΠΟΛΥΤΙΚΙΟΝ

Ἦχος πλ. α’ Τον συνάναρχον Λόγον

Ἀννοβέρου τὴν ποίμνην Θεοχαρίτωτε,

Σουμελὰ Παναγία σκέπε καὶ φύλαττε,

καὶ Ναόν σου τὸν σεπτὸν,

ἰατήριον ψυχῶν ἀνάδειξον Θεοτόκε,

διασώζουσα πάντας τοὺς σὲ πιστῶς μακαρίζοντας.

ΚΟΝΤΑΚΙΟΝ

Ἦχος δ’ Ἐπεφάνης σήμερον

Ἐν Ναῷ σου Ἄνασσα Σουμελὰ Παναγία,

Ἀννοβέρου ποίκιλμα καὶ πιστῶν σωτηρία,

συνελθόντες Θεοτόκε βοῶμεν σοι

χαῖρε ἡ πάντων ἐλπὶς καὶ βοήθεια.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ