16.9 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης οι μαθητές του Συνεδρίου για τον Γιάννη Ρίτσο

Στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης συνεχίστηκε σήμερα, Σάββατο 20 Απριλίου 2024, το 8ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο Λογοτεχνίας με θέμα: «Γιάννης Ρίτσος. Ο ποιητής της Ρωμιοσύνης». Εκατοντάδες μαθητές και εκπαιδευτικοί ανέβηκαν στον Λόφο της Ελπίδας για να προσκυνήσουν στην Μονή της Αγίας Τριάδος και να συνεχίσουν την προσέγγιση στο έργο του μεγάλου ποιητή μέσα στο πνευματικό περιβάλλον της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Το Συνέδριο διοργανώνει το Ζωγράφειο Λύκειο Κωνσταντινούπολης και τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, και πραγματοποιείται στην Κωνσταντινούπολη, στο Ζωγράφειο Λύκειο, από τις 17 έως τις 21 Απριλίου 2024.

Το Συνέδριο, στο οποίο συμμετείχαν ομογενειακά εκπαιδευτικά ιδρύματα της Πόλεως και της Ίμβρου, αλλά και σχολεία από την Ελλάδα, την Κύπρο και την ελληνόφωνη ανά την οικουμένη διασπορά, περιλάμβανε εισηγήσεις και σύντομες παρουσιάσεις εκπαιδευτικών και μαθητών, με αναφορά στο έργο του Γιάννη Ρίτσου.

Μετά το πέρας των εργασιών, οι πολυπληθείς όμιλοι εκπαιδευτικών και μαθητών από όλα τα σχολεία προσκύνησαν στο ναΰδριο και ξεναγήθηκαν στη Βιβλιοθήκη και τις παλαιές αίθουσες διδασκαλίας της Σχολής, με επικεφαλής τον Εντιμολ. κ. Ιωάννη Δερμιτζόλγου, Διευθυντή του Ζωγραφείου Λυκείου, προς τον οποίο εκφράστηκαν οι ευχαριστίες του Καθηγουμένου για το συνεχές ενδιαφέρον του για την ομογενειακή εκπαίδευση, όσο και για τη διοργάνωση ποικίλων δράσεων με τη συμμετοχή πολλών σχολείων και εκατοντάδων μαθητών από την Ελλάδα, την Κύπρο και άλλες χώρες.

Παραθέτουμε στη συνέχεια βίντεο από τις συνεδρίες.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ