18 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Ο “Ορθόδοξος Τύπος” «κυάμους εσθίων, κυαμίζει»

Τελικά αυτοί εκεί στον «ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΤΥΠΟ» κατά την λαϊκή έκφραση «δεν τρώγονται με τίποτα». Έχουν αναλάβει, όπως φαίνεται, εργολαβικά τον πόλεμο κατά του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και μετέρχονται όλα τα μέσα, προκειμένου να πετυχαίνουν το στόχο τους.

Ετούτη την φορά με δημοσίευσή του στις 20 Φεβρουαρίου 2024 και υπό τον τίτλο «οι υπαίτιοι των δεινών της Εκκλησίας» αναφέρεται στον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο και στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, τους οποίους και παρουσιάζει ως υπαιτίους των δεινών της Εκκλησίας.

Από πού εξάγει αυτό το συμπέρασμα; Από απόσπασμα της ομιλίας του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου στην χειροτονία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεξικού, όπου ο Παναγιώτατος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της Μητρός Εκκλησίας προς τον Μακαριώτατο, για την στήριξή του σε κρίσιμες για την Εκκλησία στιγμές, όπως η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος του Κολυμπαρίου και η εκχώρηση του Αυτοκεφάλου στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας.

Δηλαδή η συμπόρευση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου με την Εκκλησία τον καθιστά μαζί με τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη υπαιτίους δεινών γι’ αυτήν. Αν αυτό δεν αποτελεί ανακολουθία και διολίσθηση της λογικής, τότε πώς αλλιώς μπορεί να χαρακτηρισθεί;

Δεν θα επιχειρήσω να επιχειρηματολογήσω στα φληναφήματα του ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ(;) ΤΥΠΟΥ.  Τι να πεις άλλωστε σε κάποιον που κατά την βυζαντινή ρήση «κυάμους εσθίων, κυαμίζει». Η συγκεκριμένη φυλλάδα έχει κρεμάσει ανάποδα τον πίνακα των αξιών. Με τις αιτίες που βρίσκει για να πολεμά τον Οικουμενικό Πατριάρχη γίνεται καταγέλαστη. Όμως, μπορεί άραγε να κάνει και κάτι άλλο; Πώς αλλιώς θα δικαιολογεί τους χαρακτηρισμούς που επισήμως η Εκκλησία της έχει δώσει ονομάζοντάς την Αντιεκκλησιαστικό, Σχισματικό και ψυχοφθόρο έντυπο; Τόσα χρόνια αγωνίζεται για αυτούς τους τίτλους, να τους απεμπολήσει τώρα; Δεν έχει δα κάνει και λίγους αγώνες!

Πάντως έχουν αποδείξει οι συνήθως ανώνυμοι σχολιαστές του Ο.Τ. ότι, από φαντασία καλά πάνε. Να συνεχίσουν έτσι. Αποτελούν τουλάχιστον εύθυμη νότα στην μουντή εποχή μας. Γι’ αυτό και μόνο θα πρέπει να τους ευχαριστούμε.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ