18.4 C
Athens
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Ο Δήμος Νεάπολης Συκεών τίμησε τον Μητροπολίτη Προύσης Ιωακείμ

Με ιδιαίτερη τιμή από τον Δήμο Νεάπολης Συκεών βραβεύτηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Προύσης κ. Ιωακείμ για την προσφορά του στην Ορθόδοξη χριστιανική πίστη και την πνευματική του δράση και μαρτυρία στην Ιερά Μητρόπολη Προύσης.

Με λόγια εγκωμιαστικά ο Δήμαρχος κ. Σίμος Δανιηλίδης τού απένειμε τιμητική πλακέτα, ως άξιο δημότη κι επιφανές πρόσωπο του Δήμου, ενώ ο Σεβασμιώτατος ανταπέδωσε την τιμή, ως τιμώμενο πρόσωπο, με κεντρική ομιλία για τους Τρεις Ιεράρχες και διένειμε στις σχολικές μονάδες, πολυτελές Λεύκωμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, η οποία, παρά τα πενήντα και τρία χρόνια σιωπής της αποτελεί την κοιτίδα του θεολογικού πνεύματος, των εκκλησιαστικών γραμμάτων, της φιλοσοφίας, της Ορθόδοξης πίστης.

Θερμά συγχαρητήρια στην Αντιδήμαρχία Παιδείας του Δήμου Νεάπολης Συκεών και στο Γραφείο Παιδείας, για την άψογη διοργάνωση. Ήταν μια μέρα ευφορίας πνευματικής, με κοινωνικές προεκτάσεις και εκκλησιολογική αφετηρία.

Επιπλέον ημέρα χαράς για τη συνάντηση τόσων φίλων με τον Σεβασμιώτατο, που τον περασμένο Νοέμβριο φιλοξένησε διήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων στην Προύσα, με την οργάνωση του Φροντιστήριο Βιωσιμότητας του Δήμου Νεάπολης Συκεών, της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας και του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ