17.1 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Φώτα ολόφωτα στην Μητρόπολη Χαλκηδόνος

Ιερά Μητρόπολη Χαλκηδόνος

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η εορτή των Θεοφανείων μετά από 68 έτη στην Μητρόπολη Χαλκηδόνος. Το πρωί ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας χοροστάτησε στον όρθρο και προεξήρχε της Τρισαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και του Μεγάλου Αγιασμού, συλλειτουργούντων των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Αραβισσού κ. Κασσιανού, Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης και Ξανθουπόλεως κ. Παϊσίου, πλαισιουμένων από τον Πρωτοσύγκελλο Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Ευγένιο Καρατζά, τον Αιδεσιμ. Οικ.κ. Βασίλειο Κομνηνό, τον Ιερολ. Πατριαρχικό Διάκονο κ. Ανατόλιο Δοξαστάκη και τον Ιερολ. Διάκονο Αστέριο Μπαρντακτσή.

Από νωρίς το πρωί πολυς κόσμος κατέκλυσε τον Ιερό Ναό με πρώτο τον εκπρόσωπο του Γενικού Προξένου στην Πόλη κ. Γεώργιο-Σπυρίδωνα Μάμαλο. Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για ιστορικό γεγονός, καθώς φέτος μετά από 68 χρόνια κι έπειτα από συντονισμένες προσπάθειες της Κοινότητας Χαλκηδόνος και σε άριστη συνεργασία με τις τοπικές αρχές πραγματοποιήθηκε η Τελετή της Καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού στην παρακείμενη προβλήτα στην περιοχή του Μοδίου, όπου βούτηξαν αρκετοί κολυμβητές στα νερά της θάλασσας του Μαρμαρά, παρουσία του Δημάρχου της Χαλκηδόνας κ. Şerdil Dara Odabaşı.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος, αφού ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν και ιδιαιτέρως τον Δήμαρχο αλλά και τα Μέλη της Κοινότητας Χαλκηδόνας, ευχήθηκε τα χρόνια όλων να είναι πολλά και φωτισμένα λουσμένα πάντοτε με την χάρη του Κυρίου, η δε Κοινότητα παρέθεσε για όλους εόρτιο γεύμα στο ιστορικό εστιατόριο Koço, που βρίσκεται στην περιοχή του Μοδίου κι εντός του οποίου υπάρχει το Αγίασμα της Αγίας Αικατερίνης.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ