14.4 C
Athens
Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου, 2024

Ειδήσεις από την Μητρόπολη Βοστώνης (17 Δεκεμβρίου 2023)

Του Θεοδώρου Καλμούκου

Το χορευτικό συγκρότημα της Μητρόπολης Βοστώνης στη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου

ΒΟΣΤΩΝΗ. Τα μέλη του χορευτικού συγκροτήματος της Μητρόπολης Βοστώνης πήγαν και φέτος, όπως άλλωστε κάνουν κάθε χρόνο στο Κέντρο της Μητρόπολης όπου στόλισαν το Χριστουγεννιάτικο δέντρο βάζοντας λαμπιόνια, τραγούδησαν τα παραδοσιακά κάλαντα στον Μητροπολίτη Μεθόδιο και φυσικά χόρεψαν ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς.

Ο Μητροπολίτης Μεθόδιος είχε φροντίσει και υπήρχαν άφθονα και εύγευστα φαγητά και δημιουργήθηκε μία όμορφη γιορτινή ατμόσφαιρα. Το χορευτικό συγκρότημα της Μητρόπολης ιδρύθηκε το έτος 1989 από τον Μητροπολίτη Μεθόδιο με τη συνδρομή της Νίκης Δημοτάκη – Σόκολωφ, ενώ κατά το νέο έτος 2024 συμπληρώνει τριάντα πέντε χρόνια προσφοράς στα πολιτιστικά, κοινωνικά και κοινοτικά δρώμενα της περιοχής της Νέας Αγγλίας και όχι μόνο.

Ο Δρ Ιωάννης Παππάς, ο οποίος διευθύνει το χορευτικό συγκρότημα της Μητρόπολης Βοστώνης επί 21 χρόνια και συγκεκριμένα από το 2002 μαζί με την Μαρία Λιακοπούλου και την Ευαγγελία Κωστοπούλου είπε στον «Εθνικό Κήρυκα» ότι «το συγκρότημα απαρτίζεται από Ελληνοαμερικανόπουλα από όλη τη Μασαχουσέτη και το 2024 θα συμπληρώσει τριάντα πέντε χρόνια από την ίδρυσή του». Είπε επίσης, ότι «είναι το μόνο αναγνωρισμένο από το Θέατρο Ελληνικών Χορών της Δόρας Στράτου της Ελλάδος, καθώς επίσης και το Διεθνές Συμβούλιο Χορού το οποίο υπάγεται στην UNESCO».

Από το γεύμα που ακολούθησε έπειτα από τον στολισμό και την αφή του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στη Μητρόπολη Βοστώνης από το Χορευτικό της Συγκρότημα.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΒΟΣΤΏΝΗΣ

Εχει εμφανιστεί σε πολλές εκδηλώσεις ανά τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και την Ελλάδα, ενώ έχει συμμετάσχει στη Βραδιά Ελληνικής Κληρονομιάς των Ομάδων Boston Red Sox και Boston Celtics.

Ο Μητροπολίτης Μεθόδιος είπε στον «Ε.Κ.» πως «το χορευτικό συγκρότημα είναι πραγματικά το καμάρι της Μητρόπολης. Αποτελείται από εξαιρετικά παιδιά των κοινοτήτων μας αμφοτέρων των φύλων, τα οποία με αγάπη και με μεράκι για τους ελληνικούς χορούς αναβιώνουν την ελληνική παράδοση και την μεταγγίζουν στις νεότερες γενιές».

Επισημαίνεται ότι το χορευτικό συγκρότημα δίνει κάθε χρόνο ξεχωριστό παλμό και χρώμα στις εθνικές γιορτές της 25ης Μαρτίου και της 28ης Οκτωβρίου, στη γιορτή των Ελληνικών Γραμμάτων, σε φεστιβάλ κοινοτήτων και σε ομογενειακές εκδηλώσεις.

Εκδήλωση στη Βοστώνη για άτομα με αναπηρίες

ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ 2

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκδήλωση στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο στη Βοστώνη ανέδειξε το θέμα της αναπηρίας ανθρώπων με ειδικές ανάγκες. Επισημαίνεται πως είναι η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια που αναδεικνύεται αυτό το θέμα το οποίο αγγίζει και επηρεάζει τη ζωή χιλιάδων και το οποίο απασχολεί τη σύγχρονη κοινωνία και φυσικά και την Εκκλησία.

Υπογραμμίζεται ότι το ενδιαφέρον αυτό είναι περίπου αυτονόητο, καθώς τα ευαγγελικά κείμενα μαρτυρούν την αρωγή του Χριστού προς τους υποφέροντες από σωματικές ή και ψυχολογικές αναπηρίες και τις ιαματικές του παρεμβάσεις προς θεραπεία των προβλημάτων. Πολλές φορές μάλιστα τα ευαγγελικά αναγνώσματα αναδεικνύουν τις αρετές των θεραπευμένων, όπως το θάρρος της επί σειρά ετών αιμορροούσας γυναίκας ή την πίστη του τυφλού.

Η παρουσίαση ωστόσο του φοιτητή της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού  Justin Heard, ο οποίος αντιμετωπίζει και ο ίδιος το πρόβλημα της τύφλωσης, στην εκδήλωση με τον τίτλο «Φιλοξενία – Καλωσορίζοντας τους ανθρώπους με αναπηρίες» στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο, δεν εστίασε μόνο στη Θεολογία της Εκκλησίας, αλλά και σε πρακτικά θέματα που άπτονται της δυνατότητας των αναπήρων να προσέρχονται και να συμμετέχουν στην εκκλησιαστική ζωή και στα προγράμματα των ενοριών.

Ο φοιτητής της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης Justin Heard ομιλεί στην εκδήλωση του Μαλιωτείου Πολιτιστικού Κέντρου με θέμα «Φιλοξενία – Καλωσορίζοντας τους ανθρώπους με αναπηρίες». ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΑΛΙΩΤΕΙΟ ΚΕΝΤΡΟ

Συγκεκριμένα, υπάρχει πρόβλημα πρόσβασης σε πολλούς ναούς σε άτομα με κινητικά προβλήματα τα οποία δεν μπορούν να ανεβούν τις σκάλες εισόδου των ναών, ιδιαίτερα παλαιών κατασκευών, οι οποίοι δεν έχουν ειδικές εισόδους για τα αναπηρικά αμαξίδια.

Ο Justin Heard αναφέρθηκε και σε προσωπικές του εμπειρίες, στις πρακτικές δυσκολίες της καθημερινής ζωής για θέματα που για τους υγιείς είναι αυτονόητα, ενώ απάντησε σε ερωτήσεις και σχόλια των παρευρισκόμενων. Ο κ. Heard υποβοηθείται από ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο, ο οποίος του παρέχει διευκολύνσεις καθημερινώς και διαρκώς, οι οποίες πολλάκις είναι εφάμιλλες της ανθρώπινης αρωγής. Μετά το πέρας της εκδήλωσης ακολούθησε δεξίωση στους χώρους του Μαλιωτείου Κέντρου.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ