Free Porn
xbporn
27.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Ο Πατριάρχης απόψε στο Αγίασμα του Αγίου Σεβαστιανού

Φως Φαναρίου

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, απόψε Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023, το απόγευμα, μετέβη στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου της Κοινότητος Σαρμασικίου (Περιφερείας Φαναρίου – Κερατίου Κόλπου) και χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Μ. Εσπερινού, επί τη μνήμη του Αγίου Μάρτυρος Σεβαστιανού, του οποίου το φερώνυμο Αγίασμα βρίσκεται στο Ναό.

Παρέστησαν: ο Σεβ. Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παϊσιος, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος, πολλοί πιστοί από την Πόλη και το εξωτερικό. Όλοι προσήλθαν για να τιμήσουν τη μνήμη του Αγίου Σεβαστιανού, αλλά και για να ευχηθούν στον Πατριάρχη για την αυριανή επέτειο Του, δηλαδή την συμπλήρωση 50 χρόνων αρχιερωσύνης.

Ο Πατριάρχης απηύθυνε δοξολογία στον Θεό που τον αξίωσε να εορτάσει το ιωβηλαίο της αρχιερωσύνης Του και αναφέρθηκε ιδιατέρως στην παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Μακαρίου, ο οποίος αύριο, 18 Δεκεμβρίου, στο Σισμανόγλειο Μέγαρο, θα παρουσιάσει ένα νέο βιβλίο του για τα δίκαια του Οικουμενικού Θρόνου, με τίτλο: «Το Οικουμενικόν Πατριαρχείον – Εκκλησία Άρχουσα και Πάσχουσα», το οποίο προλογίζει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Ο Πατριάρχης απευθύνθηκε αγγλιστί προς τους προσκυνητές από το εξωτερικό.

Προηγουμένως, προσφώνησε καταλλήλως τον Πατριάρχη ο Επόπτης της Περιφερείας Φαναρίου – Κερατίου Κόλπου, Θεοφιλ. Επίσκοπος Αλικαρνασσού κ. Αδριανός.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ