19.9 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Όμιλος προσκυνητών από την Γαλλία στην Μητρόπολη Χαλκηδόνος

Όμιλος αποτελούμενος από 60 περίπου προσκυνητές κληρικούς και λαϊκούς με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γαλλίας κ. Δημήτριο, οι οποίοι πραγματοποιούν πολυήμερο προσκυνηματικό ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη, επισκέφθηκαν την Ιερά Μητρόπολη Χαλκηδόνος.

Αφού περιηγήθηκαν στους δρόμους της ιστορικής πόλεως, κατευθύνθηκαν στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος, όπου τους υποδέχθηκαν ο Πρωτοσύγκελλος Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Ευγένιος Καρατζάς, καλωσορίζοντας τους εκ μέρους του σεπτού Ποιμενάρχου μας Μητροπολίτου Γέροντος Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Χαλκηδόνος κ. Ιωάννης Δεμιρτζόγλου, η Αντιπρόεδρος κ. Λένα Κάτση και ο Ταμίας κ. Φώτης Κάτσης.

Αφού πρώτα ξεναγήθηκαν άκουσαν για την ιστορία του ναού και της Ιστορικής Κοινότητας καθώς και για το επιτελούμενο έργο.

Επίσης προσκύνησαν την αμφιπρόσωπη εικόνα της Παναγίας της Χαλκηδονίτισσας (14ος,αι.) και θαύμασαν τα κειμήλια που φυλάσσονται στον Ναό.

Έπειτα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Δημήτριος εξέφρασε τις ολόθυμες ευχαριστίες του όσο και των προσκυνητών προς το πρόσωπο του Σεπτού Ποιμενάρχου μας για την αβραμιαία φιλοξενία τονίζοντας ιδιαίτερα τους πνευματικούς δεσμούς μεταξύ των δυο Μητροπόλεων του Οικουμενικού Θρόνου, αλλά και την Κοινότητα Χαλκηδόνας, ευχόμενος ο Θεός να χαρίζει Έτη Πολλά τόσο στον Ποιμενάρχη μας όσο και στο Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινότητας Χαλκηδόνας ώστε το σπουδαίο έργο που επιτελείται να συνέχιζεται αδιάκοπα.

Στην συνέχεια αναχώρησαν για δείπνο σε παραθαλάσσιο κατάστημα της περιοχής, το οποίο παρέθεσε προς τιμήν τους ο πάλαι ποτε Μητροπολίτης Γαλλίας και νυν ποιμενάρχης της Γεροντικής Μητροπόλεως Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ