18.6 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Ειδήσεις από το Φανάρι (29 Οκτωβρίου 2023)

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Άγκυρα

Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας Ἐξοχ. κ. Recep Tayyip Erdoğan, μεταβαίνει, σήμερα, Κυριακή, 29 Οκτωβρίου, το πρωί, στην Άγκυρα, προκειμένου να παραστεί στη δεξίωση για την εθνική εορτή στο Προεδρικό Μέγαρο Beştepe, μαζί με τους άλλους θρησκευτικούς ηγέτες της χώρας.

Κατά τη σύντομη αυτή επίσκεψή του στην Πρωτεύουσα του Κράτους ο Παναγιώτατος συνοδεύεται από τον Θεοφιλ. Επίσκοπο Τράλλεων κ. Βενιαμίν. 

Ο Πατριάρχης στη δεξίωση της Νομαρχίας της Πόλεως για την 100ή επέτειο της Τουρκικής Δημοκρατίας

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος παρέστη στη δεξίωση που παρέθεσε το βράδυ της 28ης Οκτωβρίου 2023 ο Εξοχ. Νομάρχης της Πόλεως κ. Davut Gül για την 100ή επέτειο της Τουρκικής Δημοκρατίας. Ανήμερα της Εθνικής Επετείου, 29 Οκτωβρίου, ο Παναγιώτατος, ο οποίος μετέβη στην Άγκυρα, εκπροσωπήθηκε από τον Σεβ. Μητροπολίτη Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στέφανο κατά την επίσημη τελετή έκφρασης συγχαρητηρίων ευχών, η οποία πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Νομαρχίας.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης για την Εθνική Εορτή της Ελλάδος

Με την ευκαιρία της Εθνικής Εορτής της Ελλάδος η Α.Θ. Παναγιότης ο Πατριάρχης απέστειλε στο Γενικό Προξενείο της Πόλεως τον Πανοσιολ. Μ. Σύγκελλο κ. Ιάκωβο, ο οποίος τέλεσε την θεία λειτουργία και την Δοξολογία στο εν αυτώ Παρεκκλήσιο του Αγίου Σάββα, μαζί με τον Ιερολ. Πατριαρχικό Διάκονο κ. Ευλόγιο, και διεβίβασε στον Γενικό Πρόξενο Εξοχ. Πρέσβη κ. Κωνσταντίνο Κούτρα, τα συγχαρητήρια και τις ευχές του Πατριαρχείου και της περί αυτό εδώ Ομογενείας.

Ακροάσεις (28 Οκτωβρίου 2023)

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης δέχθηκε σε ακρόαση:

Tον Σεβ. Μητροπολίτη Κρήνης κ. Κύριλλο, Πατριαρχικό Έξαρχο Μελίτης, με τον Ισπανό ΡΚ Επίσκοπο Aurelio García Macías.        

Τον Εντιμ. κ. Στυλιανό Γεωργούλα, οφθαλμίατρο, μαζί με τη σύζυγό του Ευγεν. κ. Τζες, οι οποίοι υπέβαλαν τα σέβη τους και ζήτησαν την αγία Πατριαρχική ευχή και ευλογία για το νεοφώτιστο τέκνο τους Μαλαματένια-Οδιλία, της οποίας η βάπτιση πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό, συνοδευόμενους από τους οικογενείς τους και τους αναδόχους. Ο Παναγιώτατος εκπροσωπήθηκε στη βάπτιση από τον Πανοσιολ. Τριτεύοντα  κ. Καλλίνικο.

Εκπροσωπήσεις 

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης εκπροσωπήθηκε από τον Ιερολ. Διάκονο κ. Αστέριο Μπαρντακτσή, κατά τους αρραβώνες του Εντιμ. κ. Φίλιππου Μπαρντακτσή, θεολόγου, με την Ευγεν. κ. Μελίντα Τσαλισίρ, που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο, 28 Οκτωβρίου 2023.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ