Free Porn
xbporn
27.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Αύριο η Εξόδιος Ακολουθία για τον μακαριστό Μετρών και Αθύρων Δημήτριο

Εκοιμήθη χθες, 22 Οκτωβρίου 2023, σε Noσοκομείο της Θεσσαλονίκης μετά από ολιγοήμερη νοσηλεία ο Μητροπολίτης Μετρών και Αθύρων Δημήτριος σε ηλικία 84 ετών.

Η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού ιεράρχη, θα τελεστεί αύριο Τρίτη 24 Οκτωβρίου στις 11:00 το πρωί, στον ιερό ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Θεσσαλονίκης και ο ενταφιασμός του θα πραγματοποιηθεί στον ταφώνα των κληρικών του Κοιμητηρίου Αναστάσεως του Κυρίου Θεσσαλονίκης.

Ο μακαριστός ιεράρχης του Οικουμενικού Πατριαρχείου Δημήτριος Γρόλλιος γεννήθηκε στις 3 Μαρτίου 1939 στην Όσσα Θεσσαλονίκης. Το 1961 χειροτονήθηκε διάκονος από τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Παντελεήμονα (Παπαγεωργίου). Το 1969 αποφοίτησε από τη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και με υποτροφία του Γαλλικού κράτους αναχώρησε για μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου.

Τον Ιούλιο του 1970 χειροτονήθηκε πρεσβύτερος από τον Μητροπολίτη Γαλλίας Μελέτιο (Καραμπίνη). Στο διάστημα των σπουδών του υπηρέτησε στην ενορία του Στρασβούργου και στις κοντινές πόλεις της Μητροπόλεως Γερμανίας. Το 1974 τοποθετήθηκε από τον Μητροπολίτη Γερμανίας Αρχιερατικός Επίτροπος Βαυαρίας στο Μόναχο.

Τον Οκτώβριο του 1980 εκλέγεται επίσκοπος με τον τίτλο της επισκοπής Θερμών και στις 9 Νοεμβρίου 1980 χειροτονήθηκε επίσκοπος στον Καθεδρικό Ναό της Βόννης από τον Μητροπολίτη Γερμανίας κ. Αυγουστίνο.

Στις 31 Αυγούστου 2020, η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου κατόπιν προτάσεως του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, τον εξέλεξε παμψηφεί Μητροπολίτη Μετρών και Αθύρων για την πολύπλευρη και πολυετή διακονία του.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ